Медальйони з курки в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Як гарячий на обід або вечерю дуже рекомендую вам спробувати повторити цей досить простий, але вельми оригінальний варіант, як зробити медальйони з курки в духовці з смаженими грибочками.
Класичний рецепт медальйонів з курки в духовці, навіть незважаючи на використання бекону, може здатися злегка пріснуватим. Саме тому рекомендую доповнити його смаженими грибами з цибулею, а для пікантності та аромату використовувати трохи коньяку. Дуже класне блюдо, яке підійде до будь-якого гарніру і соусу.
- Куряча грудка - 2 штуки
- Бекон або шинка - 8-10 штук
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Прованські трави - 1 щіпка
- Цибулина - 1 штука
- Гриби - 200 грам
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Коньяк - 1 Ст. Ложка (по бажанню)
1. Для початку включіть розігріватися до 180 градусів духовку. Вимийте, обсушити філе. Наріжте невеликими шматочками.
2. Жароміцних форму змастіть трохи маслом. Кожен шматочок філе оберніть скибочкою бекону або шинки. Додати сіль, поперчіть, додайте дрібку прованських трав. Надішліть в духовку і запікайте хвилин 15.
3. На сковороду відправте трохи вершкового і оливкового масла. Очистіть і наріжте дрібними кубиками цибулю. Обсмажте до прозорості. Додайте подрібнені гриби. Смажте на середньому вогні, періодично помішуючи. Додати сіль трохи, додайте спеції. При бажанні в рецепт приготування медальйонів з курки в духовці замість грибочків можна використовувати овочі, наприклад.
4. Медальйони дістаньте з духовки і перекладіть на сковороду до грибів. Влийте коньяк. Акуратно перемішайте і потримайте пару хвилин на вогні.
5. Ось такий цікавий спосіб, як приготувати медальйони з курки в духовці з грибами. Подавайте до столу з овочами і гарніром до смаку.
Смачного!
Смачного!