Курячі котлети з вівсянкою і сметанним соусом
(покроковий рецепт з фото)
Ніжні курячі котлетки з пікантним соусом стануть відмінним рішенням для ситної вечері. Подайте до них овочевий салат, і всі будуть задоволені! А я вам розповім, як приготувати курячі котлети з вівсянкою.
Отже, з мого рецепту ви дізнаєтеся, як приготувати курячі котлети з вівсянкою і сметанним соусом. Приємне поєднання курки і соусу сподобалося моїм рідним. Можна додати улюблені спеції або збільшити кількість перцю за смаком, це вже як кому подобається. Я окремо покажу набори продуктів і процес приготування. У мене вийшло 8 середніх котлеток і невелика пиалочки соусу. Хай щастить!
- Куряче філе - 500 грам
- Вівсяні пластівці - 2/3 склянки (швидкого приготування)
- Молоко - 1 Склянка (неповний)
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 1-2 зубчиків
- Сіль, перець чорний мелений - За смаком
- Панірувальні сухарі - 1 Склянка (для панірування)
- Рослинна олія - 0, 5 склянки (для смаження)
- Крем 20% - 3 Ст. Ложки (соус)
- Майонез - 2-3 Ст. Ложок (соус)
- Малосольний огірок - 2-3 штук (або консервований; соус)
- Часник - 1 зубчик (соус)
1. Підготуйте продукти спочатку для котлет. Куряче філе у мене на кісточці, його я обережно зняла, м'ясо вимила. Очистіть овочі. Знадобиться м'ясорубка або подрібнювач.
2. Молоко доведіть до кипіння. Залийте пластівці і залиште на 10 хвилин. Накрийте кришкою вівсянку.
3. У чашу подрібнювача покладіть куряче філе, цибуля, часник, набряклі пластівці з молоком. Додати сіль.
4. Подрібнюйте фарш доти, поки маса не стане однорідною і щільною. Якщо у вас м'ясорубка, то пропустіть пару раз все разом, а потім руками "вибийте" фарш.
5. Столовою ложкою набирайте фарш, вологими руками формуйте овальні котлетки і панірують їх в сухарях.
6. Смажте на рослинному маслі на мінімальному вогні з обох боків до утворення красивою золотистої скоринки. Гарячі котлети зніміть зі сковороди і складіть в казан, щільно закрийте кришкою. Коли остання партія котлет буде готова і складена в казан, не відчиняйте його хвилин 20, щоб котлетки распарились і стали ще ніжніше.
7. Поки котлети "доходять", приготуйте соус. Візьміть сметану, майонез, огірки і часник. У мене огірки великі і добре солоні, я поклала дві штуки.
8. Огірки натріть на крупній тертці, відіжміть добре руками, додайте до них сметану, майонез, часник (пропущений через прес), сіль і перець чорний мелений за смаком.
9. Соус готовий! Подавайте теплі котлетки з соусом, смачного!