Котлети під сметанним соусом
(покроковий рецепт з фото)
Якщо любите котлети і хочете різноманітності, приготуйте їх під сметанним соусом. Так вони вийдуть ще смачніше, ніжніше і пікантні. На гарнір можете вибрати будь-яку крупу, картопля або макарони.
Звичайні котлети можна приготувати в сметанному соусі, який зробить їх ще соковитіше і ніжніше. Сметана входить в сам рецепт і безпосередньо - в соус. Деякі додають її ще й перед подачею котлет до столу. Фарш можна використовувати домашній, а можна вже готовий.
- Фарш - 500 грам
- Крем - 300 грам
- Молоко - 60 грам
- Хліб - 50 грам
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 70 грам
- Панірувальні сухарі - За смаком
1. Цей рецепт приготування котлет стандартний. Єдина відмінність в тому, що в кінці вони заливаються сметанним соусом і гасяться близько 10 хвилин.
2. Змішуємо фарш (я зазвичай беру вже готовий, суміш свинячого і яловичого) з яйцем, цибулею, хлібом (замочіть його заздалегідь), сметаною, сіллю і спеціями (за смаком).
3. Замішуємо фарш до стану однорідної маси. Лук можна додавати нашатковану, а можна - подрібнений в блендері.
4. Формуємо котлети, обвалюють їх в панірувальних сухарях і відправляємо на сковороду смажитися.
5. Обсмажуємо з двох сторін на рослинній олії до золотистого кольору.
6. Заливаємо наші котлети сметаною, і ставимо сковороду на слабкий вогонь.
7. Тушкуємо під кришкою на слабкому вогні близько 15 хвилин. За потреби (якщо сметана густа) можна додати трохи води.
8. Подаємо котлети разом з гарніром. При бажанні зверху можна додати ще трохи сметани.