Курячі гомілки в сметані
(покроковий рецепт з фото)
Хочете приготувати щось смачненьке на обід або вечерю? Як ідеї пропоную вам рецепт приготування курячих гомілок в сметані з овочами. Це просто, а головне - дуже апетитно.
1. Рецепт приготування курячих гомілок в сметані досить простий. Для початку необхідно вимити і просушити гомілки, посолити і злегка поперчити.
2. Рослинна олія налити на сковороду і розігріти. Відправити туди гомілки і обсмажити на сильному вогні до появи скоринки.
3. Тим часом очистити моркву і нарізати тонкими кружечками.
4. При бажанні можна додати в блюдо також гриби. Їх слід добре промити і нарізати тонкими скибочками.
5. Курку дістати з сковороди і відкласти. Відправити туди цибулю і обсмажити трохи.
6. Через 2-3 хвилини додати до цибулі моркву. Смажити 5 хвилин, періодично помішуючи.
7. Додати гриби і смажити з овочами ще близько 5-7 хвилин. При бажанні можна також додати й інші овочі за смаком.
8. Тепер можна повернути на сковороду гомілки.
9. Сметану з'єднати з гірчицею. Посолити і поперчити за смаком. Додати естрагон або розмарин (якщо є свіжі гілочки також можна додати їх на сковороду). Ретельно перемішати.
10. Влити сметанний соус і акуратно перемішати. Додати трохи білого сухого вина.
11. Довести до кипіння і накрити кришкою. Гасити курячі гомілки в сметані в домашніх умовах близько 20 хвилин, а потім довести до готовності без кришки.
12. Перед подачею можна присипати блюдо свіжою зеленню.
- Гомілки - 8 штук
- Морква - 1 штука
- Крем - 100 грам
- Гриби - 200 грам (по бажанню)
- Гірчичний - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Естрада - 1 щіпка
- Вино - 50 мілілітрів (по бажанню)
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Цибулина - 1 штука
2. Рослинна олія налити на сковороду і розігріти. Відправити туди гомілки і обсмажити на сильному вогні до появи скоринки.
3. Тим часом очистити моркву і нарізати тонкими кружечками.
4. При бажанні можна додати в блюдо також гриби. Їх слід добре промити і нарізати тонкими скибочками.
5. Курку дістати з сковороди і відкласти. Відправити туди цибулю і обсмажити трохи.
6. Через 2-3 хвилини додати до цибулі моркву. Смажити 5 хвилин, періодично помішуючи.
7. Додати гриби і смажити з овочами ще близько 5-7 хвилин. При бажанні можна також додати й інші овочі за смаком.
8. Тепер можна повернути на сковороду гомілки.
9. Сметану з'єднати з гірчицею. Посолити і поперчити за смаком. Додати естрагон або розмарин (якщо є свіжі гілочки також можна додати їх на сковороду). Ретельно перемішати.
10. Влити сметанний соус і акуратно перемішати. Додати трохи білого сухого вина.
11. Довести до кипіння і накрити кришкою. Гасити курячі гомілки в сметані в домашніх умовах близько 20 хвилин, а потім довести до готовності без кришки.
12. Перед подачею можна присипати блюдо свіжою зеленню.