Курячі гомілки з лаймом і кінзою
(покроковий рецепт з фото)
Маринована курка в соку лайма і зелені - це ароматно і смачно. Не використовується майонез або вершки, тому блюдо дієтичне. Спробуйте рецепт, як приготувати курячі гомілки з лаймом і кінзою.
Немає курячих гомілок? Зовсім не біда, використовуйте курячі крила, стегна або окосту. Якщо використовуєте курячі грудки, наріжте їх шматочками, адже після охолодження м'ясо може бути занадто сухим. М'ясо в такому маринаді можна сміливо приготувати не тільки в духовці, але і на грилі.
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Часник - 4 зубчики
- Кмин - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - За смаком
- Мелений перець - За смаком
- Вапно - 2 штуки
- Braai - 0, 5 пучка
- Курячі гомілки - 6 штук
1. Почистіть і подрібніть часник. Приготуйте маринад, для цього змішайте в невеликій ємності часник, оливкова олія, кмин, перець і сіль за смаком.
2. Помийте 1 вапно, видавіть з нього сік. Натріть цедру лайма на дрібній тертці. Додайте 1 чайну ложку цедри і 3 столових ложки соку в маринад.
3. Промийте і наріжте кінзу, розділіть її на дві частини. Додайте частина кінзи в маринад і перемішайте.
4. Промийте курячі гомілки, витріть паперовими рушниками. Покладіть курячі гомілки в харчовій пакет на блискавки, туди ж додайте маринад, видавіть повітря з пакета, закрийте його і ретельно перемішайте. Покладіть пакет в холодильник мінімум на 30 хвилин.
5. Перекладіть гомілки в форму для випікання. Вилийте маринад в форму поверх курки.
6. Поставте форму з курячими гомілками в заздалегідь розігріту до 230 градусів духовку і готуйте протягом 30-40 хвилин, періодично перевіряючи готовність за допомогою термометра, температура готових гомілок - 71 ступеня. Додатково можете включити гриль і підсмажити до появи скоринки протягом 3-5 хвилин.
7. Помийте другий лайм і поріжте його часточками. Дістаньте готові курячі гомілки з духовки, посипте їх кінзою і додайте часточки лайма.