Курячі гомілки з рисом
(покроковий рецепт з фото)
Курячі гомілки з рисом послужать відмінним варіантом, якщо необхідно приготувати ситний і недорогий вечерю для всієї родини. Цим рецептом користуються багато господинь по всьому світу з великим задоволенням.
Якщо вам цікаво, як приготувати курячі гомілки з рисом, то прочитайте цей рецепт. Готуються вони досить просто, весь секрет полягає в маринаді. Саме він робить птицю такої соковитої. Раджу подати таке блюдо хоча б разок своїм близьким!
- Гомілка куряча - 10 штук
- Соєвий соус - 50 мілілітрів
- Бальзамик - 100 мілілітрів
- Мед - 100 грам
- Цукор - 100 грам
- Часник - 3 зубчики
- Спеції - 1/2 чайних ложки
- Мал - 200 грам
- Кунжут - 3 Ст. Ложки
Візьміть містку піалочку, змішайте в ній соєвий соус, бальзамічний оцет, мед і цукор. Цукор краще брати коричневий, тоді скоринка на курці буде ароматною і красивою. Посоліть і поперчіть ніжки на свій розсуд. Часник натріть на дрібній тертці і киньте до маринаду. Залийте соусом курку, поставте її на пару годин в холодильник (а найкраще на ніч).
Коли гомілки гарненько промаринується, дістаньте їх з соусу і викладіть на застелений пергаментом деко. Духовочку розігрійте до ста вісімдесяти градусів, запікайте ніжки сорок хвилин.
Маринад, який залишився від курки, не виливайте. Помістіть його в маленьку каструльку і поставте на мінімальний вогонь. Уварюють соус, поки він не стане тягучим. Готові ніжки рясно змастіть вийшла глазур'ю.
Мал відварити в злегка підсоленій воді. Для кольору можете додати до нього куркуму, тоді він вийде яскраво-жовтим. Викладіть готовий рис на тарілку, зверху помістіть готові ніжки в карамелі.