Рецепт Курячі гомілки з рисом фото

Курячі гомілки з рисом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Курка , Курячі гомілки
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Курячі гомілки з рисом послужать відмінним варіантом, якщо необхідно приготувати ситний і недорогий вечерю для всієї родини. Цим рецептом користуються багато господинь по всьому світу з великим задоволенням.

Опис приготування:

Якщо вам цікаво, як приготувати курячі гомілки з рисом, то прочитайте цей рецепт. Готуються вони досить просто, весь секрет полягає в маринаді. Саме він робить птицю такої соковитої. Раджу подати таке блюдо хоча б разок своїм близьким!

  • Гомілка куряча - 10 штук
  • Соєвий соус - 50 мілілітрів
  • Бальзамик - 100 мілілітрів
  • Мед - 100 грам
  • Цукор - 100 грам
  • Часник - 3 зубчики
  • Спеції - 1/2 чайних ложки
  • Мал - 200 грам
  • Кунжут - 3 Ст. Ложки
курячі гомілки з рисом - фото крок 1
Візьміть містку піалочку, змішайте в ній соєвий соус, бальзамічний оцет, мед і цукор. Цукор краще брати коричневий, тоді скоринка на курці буде ароматною і красивою. Посоліть і поперчіть ніжки на свій розсуд. Часник натріть на дрібній тертці і киньте до маринаду. Залийте соусом курку, поставте її на пару годин в холодильник (а найкраще на ніч).
курячі гомілки з рисом - фото крок 2
Коли гомілки гарненько промаринується, дістаньте їх з соусу і викладіть на застелений пергаментом деко. Духовочку розігрійте до ста вісімдесяти градусів, запікайте ніжки сорок хвилин.
курячі гомілки з рисом - фото крок 3
Маринад, який залишився від курки, не виливайте. Помістіть його в маленьку каструльку і поставте на мінімальний вогонь. Уварюють соус, поки він не стане тягучим. Готові ніжки рясно змастіть вийшла глазур'ю.
курячі гомілки з рисом - фото крок 4
Мал відварити в злегка підсоленій воді. Для кольору можете додати до нього куркуму, тоді він вийде яскраво-жовтим. Викладіть готовий рис на тарілку, зверху помістіть готові ніжки в карамелі.

Схожі рецепти