Курячі гомілки в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Курячі гомілки відмінно підходять для запікання, вони, на відміну від курячого філе, виходять соковитими. Рецептів, як приготувати курячі гомілки в духовці, дуже багато, тому пропоную один з них.
Курячі гомілки можна запекти в духовці з овочами, в рукаві або на деку, а також з різними маринадом і соусами. Вони відмінно підходять до будь-яких гарнірів, на святковий або повсякденний стіл. Перед приготуванням обов'язково потрібно видалити пір'я. Дуже цікавим варіантом буде приготування гомілок з глазур'ю, саме такий рецепт і пропоную спробувати.
- Гомілки - 6 штук
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
- Бальзамічний оцет - 1 Ст. Ложка
- Часник - 3 зубчики
1. Для приготування медової глазурі використовуємо будь-який мед, який є. Знадобиться столова ложка з гіркою, яку необхідно розтопити, потім додаємо соєвий соус, бальзамічний оцет, перемішуємо.
2. Гомілки зачищаємо від пір'я, моєму і витираємо паперовим рушником, перекладаємо їх в контейнер. Часник чистимо і нарізаємо дрібно або подрібнюємо через прес, кладемо до курки, потім заливаємо її остиглим до 50-60 градусів маринадом, перемішуємо і залишаємо на 1-2 годину, періодично перемішуємо.
3. Промариновані гомілки викладаємо у форму для запікання, яку попередньо застилає папером для випічки. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку, кожні 15 хвилин обмазуємо гомілки маринадом.
4. Готові курячі гомілки виходять рум'яними, з апетитною глазур'ю. Подаємо гомілки гарячими, зі свіжими овочами.