Рецепт Курячі гомілки в духовці фото

Курячі гомілки в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах, Курка, Курячі гомілки
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Курячі гомілки відмінно підходять для запікання, вони, на відміну від курячого філе, виходять соковитими. Рецептів, як приготувати курячі гомілки в духовці, дуже багато, тому пропоную один з них.

Курячі гомілки можна запекти в духовці з овочами, в рукаві або на деку, а також з різними маринадом і соусами. Вони відмінно підходять до будь-яких гарнірів, на святковий або повсякденний стіл. Перед приготуванням обов'язково потрібно видалити пір'я. Дуже цікавим варіантом буде приготування гомілок з глазур'ю, саме такий рецепт і пропоную спробувати.

  • Гомілки - 6 штук
  • Мед - 1 Ст. Ложка
  • Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
  • Бальзамічний оцет - 1 Ст. Ложка
  • Часник - 3 зубчики
курячі гомілки в духовці - фото крок 1
1. Для приготування медової глазурі використовуємо будь-який мед, який є. Знадобиться столова ложка з гіркою, яку необхідно розтопити, потім додаємо соєвий соус, бальзамічний оцет, перемішуємо.
курячі гомілки в духовці - фото крок 2
2. Гомілки зачищаємо від пір'я, моєму і витираємо паперовим рушником, перекладаємо їх в контейнер. Часник чистимо і нарізаємо дрібно або подрібнюємо через прес, кладемо до курки, потім заливаємо її остиглим до 50-60 градусів маринадом, перемішуємо і залишаємо на 1-2 годину, періодично перемішуємо.
курячі гомілки в духовці - фото крок 3
3. Промариновані гомілки викладаємо у форму для запікання, яку попередньо застилає папером для випічки. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку, кожні 15 хвилин обмазуємо гомілки маринадом.
курячі гомілки в духовці - фото крок 4
4. Готові курячі гомілки виходять рум'яними, з апетитною глазур'ю. Подаємо гомілки гарячими, зі свіжими овочами.

Схожі рецепти