Рецепт Курячі гомілки в імбирному маринаді фото

Курячі гомілки в імбирному маринаді
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Курка , Курячі гомілки
Вагітним і годуючим
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Рецепт приготування курячих гомілок в імбирному маринаді. Приготувати курячі гомілки з даного рецептом зовсім не складно, а виходять вони дуже смачними.

Опис приготування:

Страва смачна і не складне в приготуванні. М'ясо бажано замаринувати заздалегідь. На курці роблять надрізи, через які добре проникає маринад.

  • Сік лимона - 45 мілілітрів
  • Часник - 4 зубчики
  • Гомілка куряча - 800 грам
  • Мед - 50 грам
  • Морської солі - 0, 5 чайних ложки
  • Імбир, см - 8 штук
  • Рослинної олії - 30 мілілітрів
  • Перець - 0, 25 чайних ложки
курячі гомілки в імбирному маринаді - фото крок 1
1. В першу чергу приготуємо маринад. Нарізаємо дрібно часник, додаємо велику сіль, і розтираємо його в ступці. На дрібній тертці натерти свіжий імбир (або дрібно нарізаємо) і додаємо до часнику, додамо перець. Потім додаємо сюди сік лимона і рідкий мед. Зацукрований мед можна трохи підігріти. Все добре перемішуємо.
курячі гомілки в імбирному маринаді - фото крок 2
2. Холодною водою промиваємо гомілки, обсушуємо. До кісток, з обох сторін, робимо гострим ножем по три надрізи на кожній гомілки. Так буде легше маринаду проникнути в м'ясо, і воно приготується швидше.
курячі гомілки в імбирному маринаді - фото крок 3
3. Приготовленим маринадом обмазуємо гомілки, накриваємо і приблизно на годину-дві прибираємо в прохолодне місце. В процесі маринування один раз гомілки перемішуємо.
курячі гомілки в імбирному маринаді - фото крок 4
4. На розігрітій сковороді до рум'яної скоринки з усіх боків обсмажуємо гомілки, вогонь середній. Медовий маринад підрум'янюється швидко! Тепер накриваємо кришкою і приблизно хвилин десять-п'ятнадцять тримаємо до готовності, вогонь невеликий.
курячі гомілки в імбирному маринаді - фото крок 5
5. Гомілки подаємо гарячими, гарнір підійде будь-який.

Схожі рецепти