Курячі човники з начинкою з печінки
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас є куряче філе, ваше меню ніколи не буде нудним! Варіантів приготування не злічити! Наприклад, приготуйте філе, фаршироване курячою печінкою з грибами і огірочками.
Якщо вам не хочеться возитися з «човником», просто надріжте філе збоку і фаршируйте «кишенькою». На смак це ніяк не відіб'ється, він буде чудовий!
- Куряче філе - 4 штуки
- Гриби - 150 грам (у мене гливи)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука (невелика)
- Огірки солені - 1 штука (середнього розміру)
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Сир тертий - 2 Ст. Ложки
- Чорний перець - За смаком
Філе опустіть в крижану солону воду на час приготування начинки. Так воно буде дуже соковитим.
Гриби наріжте дрібними скибочками і обсмажте до легкого рум'янцю. Потім додайте нашатковану цибулю і смажте ще пару хвилин. Додайте терту моркву і тушкуйте, помішуючи, до м'якості моркви.
Додайте солоний огірок, нарізаний дрібними кубиками. Тушкуйте пару мнуть. Додайте дрібно нарізану курячу печінку і обсмажте все разом майже до готовності печінки. Посоліть і поперчіть за смаком.
Остудіть начинку і додайте пару ложок сметани. Перемішайте.
Остудіть начинку і додайте пару ложок сметани. Перемішайте.
Філе виберіть з води і добре просушіть. Зробіть надріз уздовж, потім, працюючи маленьким гострим ножем, надріжте по обидва боки, щоб утворився кишеню для начинки, а вся конструкція стала схожа на човник. Викладіть в змазану форму для запікання.
Наповніть «човники» начинкою. Змастіть краї сметаною. Запікайте в розігрітій до 200 градусів духовці до рум'яної скоринки. Незадовго до готовності присипте тертим сиром і дайте йому розплавитися. Перевірте готовність філе - сік при проколі повинен бути прозорим, а філе - наскрізь матовим.
Подавайте відразу ж, доповнивши свіжими овочами та зеленню.