Куряче філе з цвітною капустою
(покроковий рецепт з фото)
Куряче філе з цвітною капустою в соусі теріякі - відмінне блюдо азіатської кухні. Завдяки вдалій заправці з яскравим солодко-солоним смаком, куряче філе вдало гармонує з цвітною капустою.
Куряче філе з цвітною капустою - дуже цікаве легке блюдо, а в поєднанні з соусом теріякі перетворюється на справжній кулінарний шедевр. Солодко-солоний смак соусу з гострою ноткою часнику надають таким простим продуктам дуже цікавий азіатський смак. Замість меду можна використовувати коричневий цукор, а рисовий оцет замініть білим вином. Прекрасним гарніром послужить білий або коричневий рис. Блюдо виходить соковитим і пряним, спробуйте, вам, обов'язково, сподобається!
- Куряче філе - 900 грам
- Кольорова капуста - 900 грам
- Соєвий соус - 6 Ст. Ложок
- Рисовий оцет - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Кукурудзяний крохмаль - 2 Ст. Ложки
- Часник - 2 зубчики
- Кунжут - 2 Ст. Ложки
- Вода - 1/2 склянки
- Мед - 4 Ст. Ложки
- Зелену цибулю пір'я - 4 штуки
Курку помийте, поріжте на невеликі шматочки. Складіть в глибокий посуд, додайте 3 ст. Ложки соєвий соус, 3 ст. Ложки меду, оцет і часник. Залиште маринуватися на 1 час.
Поки маринується курка, капусту помийте, розділіть на суцвіття і обсмажте на олії протягом 5 хвилин.
Курку дістаньте з маринаду і відправте в глибоку сковороду, обсмажте до золотистого кольору. У миску з маринадом додайте залишився соєвий соус, ложку меду, крохмаль і воду, збийте все до однорідності. Додайте соус до курки, протомой 10 хвилин.
Потім додайте обсмажену кольорову капусту і протомитися 5 хвилин. Посипте кунжутом і дрібно нарізаною зеленою цибулею. Блюдо готово!