Куряча печінка з кабачками в сметані
(покроковий рецепт з фото)
Куряча печінка - відмінний дієтичний продукт, корисний і недорогий. Страви з неї виходять ніжними, соковитими і смачними. Сьогодні у нас вона з кабачками в сметанному соусі.
Ніжну курячу печінку з кабачками, морквою, цибулею в сметані подавайте зі шматочком свіжого хліба. Або з улюбленим гарніром. Добре підійдуть довга локшина, спагетті і картопляне пюре. Дуже смачним виходить сметанний соус, в якому приготовлена печінка.
- Куряча печінка - 400 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Кабачок - 1-2 штук
- Соняшникова олія - 30 мілілітрів
- Крем - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
Один великий або два невеликих кабачка очистіть, помийте. Молоді можна не чистити. Наріжте кружальцями або, як я кожен гурток розріжте ще на дві частини. Викладіть в гарячу сковороду з соняшниковою олією.
Обсмажте кабачки по обидва боки до легкої золотистої скоринки.
Морква очистіть, помийте і наріжте довільно. Викладіть в сковороду.
Невелику цибулину очистіть, помийте і наріжте. Додайте до моркви.
Смажте цибулю з морквою на олії 7-8 хвилин перемішуючи.
Курячу печінку помийте, razrezhyte з двох половинок, видаліть прожилки. Викладіть в гарячу сковороду з маслом.
Обсмажуйте, постійно перемішуючи, протягом 7-8 хвилин так, щоб зовні вона присмажилася, а всередині залишалася сирої.
Додайте в сковороду до печінки смажені кабачки, цибулю і моркву.
Викладіть сметану, сіль за смаком. Наливати 70-80 мл води і перемішайте.
Накрийте сковороду кришкою і тушкуйте курячу печінку з овочами і сметаною на невеликому вогні 10 хвилин до готовності.
Куряча печінка з кабачками в сметані готова.