Рецепт Куряча печінка з грибами у вершковому соусі фото

Куряча печінка з грибами у вершковому соусі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах, Курка, Куряча печінка
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Гарячі щоденні страви можуть бути не тільки ситними і нескладними, але і дійсно дуже смачними. Поповнити вашу колекцію улюблених рецептів хочу цим класним варіантом. Обов'язково спробуйте!

Уявляю на ваш суд досить простий навіть для новачка на кухні, апетитний і дуже вдалий спосіб, як приготувати курячу печінку з грибами у вершковому соусі. Це приголомшливий варіант обіду або вечері для всієї родини. Подавати блюдо ви можете з улюбленим гарніром або овочами, наприклад.

  • Печінка куряча - 500 грам
  • Гриби - 300 грам
  • Сіль і перець - За смаком
  • Борошно - За смаком
  • Рослинна олія - 1 Чайна ложка
  • Вершкове масло - 2 чайних ложки
  • Цибулина - 2 штуки
  • Часник - 2-4 зубчиків
  • Біле сухе вино - 75 мілілітрів (по бажанню)
  • Вершки - 250 мілілітрів
  • Жовток - 4 штуки
  • Зелень - За смаком
  • Лимон - 1 штука
куряча печінка з грибами у вершковому соусі - фото крок 1
1. Насамперед вимийте і висушіть печінку. При необхідності очистіть від плівочок.
куряча печінка з грибами у вершковому соусі - фото крок 2
2. Викладіть її в невелику мисочку, присипте борошном. Акуратно перемішайте.
куряча печінка з грибами у вершковому соусі - фото крок 3
3. На сковороді розігрійте вершкове і рослинне масло. Викладіть печінку.
куряча печінка з грибами у вершковому соусі - фото крок 4
4. Смажте, помішуючи. Після появи скоринки зніміть і перекладіть на тарілку на час.
куряча печінка з грибами у вершковому соусі - фото крок 5
5. Поки обсмажується печінку, очистіть і подрібніть цибулю з часником.
куряча печінка з грибами у вершковому соусі - фото крок 6
6. Слідом вимийте, обсушити і наріжте тонкими пластинками гриби. Знявши печінку, на сковороду відправте цибулю з грибами і часником. Обсмажте на середньому вогні.
куряча печінка з грибами у вершковому соусі - фото крок 7
7. Після викладіть печінку назад. Додати сіль, поперчіть за смаком. Влийте вершки і біле сухе вино. Гасіть на середньому вогні хвилин 10 до повної готовності.
куряча печінка з грибами у вершковому соусі - фото крок 8
8. Для більш інтенсивного смаку соусу з'єднайте жовтки з соком лимона (за смаком). Збийте до однорідності.
куряча печінка з грибами у вершковому соусі - фото крок 9
9. Влийте жовтки на сковороду, активно перемішуючи, щоб вони не згорнулися. Дайте блюдо ще 5 хвилин постояти в сковороді, після чого можна подавати до столу.

Схожі рецепти