Куряча печінка з грибами у вершковому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Гарячі щоденні страви можуть бути не тільки ситними і нескладними, але і дійсно дуже смачними. Поповнити вашу колекцію улюблених рецептів хочу цим класним варіантом. Обов'язково спробуйте!
Уявляю на ваш суд досить простий навіть для новачка на кухні, апетитний і дуже вдалий спосіб, як приготувати курячу печінку з грибами у вершковому соусі. Це приголомшливий варіант обіду або вечері для всієї родини. Подавати блюдо ви можете з улюбленим гарніром або овочами, наприклад.
- Печінка куряча - 500 грам
- Гриби - 300 грам
- Сіль і перець - За смаком
- Борошно - За смаком
- Рослинна олія - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 2 чайних ложки
- Цибулина - 2 штуки
- Часник - 2-4 зубчиків
- Біле сухе вино - 75 мілілітрів (по бажанню)
- Вершки - 250 мілілітрів
- Жовток - 4 штуки
- Зелень - За смаком
- Лимон - 1 штука
1. Насамперед вимийте і висушіть печінку. При необхідності очистіть від плівочок.
2. Викладіть її в невелику мисочку, присипте борошном. Акуратно перемішайте.
3. На сковороді розігрійте вершкове і рослинне масло. Викладіть печінку.
4. Смажте, помішуючи. Після появи скоринки зніміть і перекладіть на тарілку на час.
5. Поки обсмажується печінку, очистіть і подрібніть цибулю з часником.
6. Слідом вимийте, обсушити і наріжте тонкими пластинками гриби. Знявши печінку, на сковороду відправте цибулю з грибами і часником. Обсмажте на середньому вогні.
7. Після викладіть печінку назад. Додати сіль, поперчіть за смаком. Влийте вершки і біле сухе вино. Гасіть на середньому вогні хвилин 10 до повної готовності.
8. Для більш інтенсивного смаку соусу з'єднайте жовтки з соком лимона (за смаком). Збийте до однорідності.
9. Влийте жовтки на сковороду, активно перемішуючи, щоб вони не згорнулися. Дайте блюдо ще 5 хвилин постояти в сковороді, після чого можна подавати до столу.