Куряча печінка з цибулею
(покроковий рецепт з фото)
Печінка - дуже корисний продукт, який багатий на вітаміни, корисні мікро- і макроелементи. Вона відмінно поєднується з різними овочами. Пропоную дізнатися, як приготувати курячу печінку з цибулею.
Куряча печінка - дуже ніжний продукт, який не вимагає тривалого замочування. Вона готується дуже швидко, тому важливо не перепечеться її, інакше замість приємного смаку отримаємо гіркувате блюдо. Лук відмінно підкреслює смак продукту, не перебивати його. Печінка, приготована за таким рецептом, можна подавати з різними гарнірами (з kashami, картоплею, макаронними виробами), а можна насолоджуватися нею і без гарніру.
- Печінка куряча - 0, 5 кілограма
- Цибулина - 2 штуки
- Соняшникова олія - За смаком
- Борошно - За смаком
- Сіль і перець - За смаком
1. Курячу печінку чистимо від білих жирових плівочок, а також від можливих згустків крові. Ретельно і акуратно промиваємо під струменем проточної води і відкидаємо на сито, щоб пішла зайва волога. При необхідності нарізаємо її більш дрібними шматочками.
2. Борошно висипаємо на тарілку, обвалюють у ній шматочки печінки. Сковороду ставимо на вогонь, додаємо на неї соняшникова олія і викладаємо шматочки, обсмажуємо близько 3 хвилин з кожного боку до появи скоринки, солимо і перчимо.
3. Чистий і Pime цибулю, нарізаємо його півкільцями і відправляємо до печінки, перемішуємо і смажимо на сильному вогні. Після 5 хвилин зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і тушкуємо 5-7 хвилин.
4. Готову печінку знімаємо з плити, перекладаємо на тарілку і подаємо до столу. Смачного!