Рецепт Куряча печінка, тушкована в сметані фото

Куряча печінка, тушкована в сметані
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти, Птах, Курка, Куряча печінка
Для діабетиків
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Печінка, як і будь-які інші субпродукти, необхідно готувати правильно. Пропоную вам смачний і простий рецепт курячої печінки, тушкованою в сметані. Ніжна печінка в соусі - це неймовірно апетитно.

Традиційно печінку готують з цибулею, досить часто - з морквою. Пропоную вам рецепт приготування курячої печінки, тушкованою в сметані, де немає ніяких додаткових інгредієнтів. Печінка виходить ніжною, соковитою і має свій неповторний смак.

  • Куряча печінка - 500 грам
  • Крем - 200 грам
  • Борошно - 50 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
куряча печінка, тушкована в сметані - фото крок 1
1. Для початку печінку необхідно ретельно промити і просушити.
куряча печінка, тушкована в сметані - фото крок 2
2. Як зробити курячу печінку, тушковану в сметані соковитою? Необхідно попередньо обваляти її в борошні - це допоможе зберегти їй всі свої соки.
куряча печінка, тушкована в сметані - фото крок 3
3. На сковороду налити трохи олії і викласти печінку.
куряча печінка, тушкована в сметані - фото крок 4
4. Обсмажити з двох боків до утворення скоринки. Накривати сковорідку кришкою не варто.
куряча печінка, тушкована в сметані - фото крок 5
5. На окремій сковороді з'єднати трохи рослинного масла і пару ложок борошна. Обсмажити, постійно помішуючи, до золотистого кольору.
куряча печінка, тушкована в сметані - фото крок 6
6. Додати трохи сметани і як слід перемішувати, щоб не утворилися грудочки з борошна.
куряча печінка, тушкована в сметані - фото крок 7
7. Додати на сковороду трохи води або бульйону. Довести до кипіння.
куряча печінка, тушкована в сметані - фото крок 8
8. Викласти обсмажену печінку в соус. Якщо необхідно додати ще трохи води, щоб рідина покрила печінку.
куряча печінка, тушкована в сметані - фото крок 9
9. Додати решту сметану. Посолити і поперчити за смаком. Після закипання соусу прибрати вогонь до мінімуму. Куряча печінка, тушкована в сметані в домашніх умовах буде готова через 10-15 хвилин. Перед подачею її можна присипати подрібненою свіжою зеленню.

Схожі рецепти