Печінка куряча, тушкована в сметані
(покроковий рецепт з фото)
Куряча печінка, як відомо, дуже корисний продукт. Готувати її можна різними способами, я пропоную самі поширений і перевірений варіант - в сметанному соусі. Виходить дуже смачно!
Куряча печінка - корисний продукт. Багатий вітамінами групи В, З, А, PP і E. Крім цього, в ній містяться не менш корисні мікроелементи, в тому числі калій, фосфор, магній і кальцій. Готується куряча печінка досить швидко, вона завжди виходить м'якою. В сметанному соусі вона виходить найбільш смачною. На гарнір пропоную гречану крупу і свіжі овочі.
- Куряча печінка - 300-500 грам
- Крем - 200 грам
- Цибуля - 1 штук
- Борошно - 2 щіпки
- Рослинна олія - 30 грам (для смаження)
- Сіль і спеції - За смаком
1. Перед початком смаження курячу печінку слід підготувати: помити, розрізати і прибрати прожилки. За таким принципом можна готувати будь-яку печінку (тільки яловичу, наприклад, потрібно трохи довше гасити). Куряча печінка готується дуже швидко.
2. На розпечену сковороду з рослинним маслом відправляємо підготовлену печінку. Смажимо на слабкому вогні, щоб вона не підгоріла.
3. Коли переверне на зворотну сторону, додайте нарізану цибулю. Після цього можна трохи додати спецій.
4. Коли печінка і цибулю почнуть купувати золотистий колір, додавайте сметану. Смажте пару хвилин при постійному помішуванні.
5. Потім додайте борошно, рівномірно її розподіливши, а також склянку води. Тепер тушкуйте при періодичному помішуванні. Борошно дозволить соусу загуснути, тільки добре перемішайте, щоб не було грудок.
6. На гарнір можете відварити будь-яку крупу, макаронні вироби або картопляне пюре. Я вирішила приготувати гречану кашу, вона ідеально поєднується з печінкою.