Рецепт Печінка куряча, тушкована в сметані фото

Печінка куряча, тушкована в сметані
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Субпродукти, Молочні продукти, Печінка
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Куряча печінка, як відомо, дуже корисний продукт. Готувати її можна різними способами, я пропоную самі поширений і перевірений варіант - в сметанному соусі. Виходить дуже смачно!

Куряча печінка - корисний продукт. Багатий вітамінами групи В, З, А, PP і E. Крім цього, в ній містяться не менш корисні мікроелементи, в тому числі калій, фосфор, магній і кальцій. Готується куряча печінка досить швидко, вона завжди виходить м'якою. В сметанному соусі вона виходить найбільш смачною. На гарнір пропоную гречану крупу і свіжі овочі.

  • Куряча печінка - 300-500 грам
  • Крем - 200 грам
  • Цибуля - 1 штук
  • Борошно - 2 щіпки
  • Рослинна олія - 30 грам (для смаження)
  • Сіль і спеції - За смаком
печінка куряча, тушкована в сметані - фото крок 1
1. Перед початком смаження курячу печінку слід підготувати: помити, розрізати і прибрати прожилки. За таким принципом можна готувати будь-яку печінку (тільки яловичу, наприклад, потрібно трохи довше гасити). Куряча печінка готується дуже швидко.
печінка куряча, тушкована в сметані - фото крок 2
2. На розпечену сковороду з рослинним маслом відправляємо підготовлену печінку. Смажимо на слабкому вогні, щоб вона не підгоріла.
печінка куряча, тушкована в сметані - фото крок 3
3. Коли переверне на зворотну сторону, додайте нарізану цибулю. Після цього можна трохи додати спецій.
печінка куряча, тушкована в сметані - фото крок 4
4. Коли печінка і цибулю почнуть купувати золотистий колір, додавайте сметану. Смажте пару хвилин при постійному помішуванні.
печінка куряча, тушкована в сметані - фото крок 5
5. Потім додайте борошно, рівномірно її розподіливши, а також склянку води. Тепер тушкуйте при періодичному помішуванні. Борошно дозволить соусу загуснути, тільки добре перемішайте, щоб не було грудок.
печінка куряча, тушкована в сметані - фото крок 6
6. На гарнір можете відварити будь-яку крупу, макаронні вироби або картопляне пюре. Я вирішила приготувати гречану кашу, вона ідеально поєднується з печінкою.

Схожі рецепти