Рецепт Куряча грудка смажена фото

Куряча грудка смажена
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Курка , Яйця , Куряча грудка
Роздільне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 50 хв.

Куряче м'ясо - найдоступніший за ціною і невибаглива. Разом з тим, його можна легко пересушити або пережарити. Завдяки рецептом, як приготувати курячу грудку смажену, м'ясо завжди буде соковитим.

Опис приготування:

Курячі грудки дуже легко можна зіпсувати, як і філе, ця частина м'яса досить суха. Перед початком приготування потрібно зробити правильний маринад, який збереже всі соки всередині і додасть красиву золотисту скориночку. Смажену грудку можна подати з кашею, картоплею або з овочами.

  • Яйце - 1 штука
  • Куряча грудка - 650 грам
  • Соняшникова олія - 1 Ст. Ложка
  • Картопляний крохмаль - 1 Ст. Ложка
  • Гірчичний - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Каррі - 1/2 чайних ложки
куряча грудка смажена - фото крок 1
1. В посуду, де зручно маринувати, вбиваю куряче яйце, додаю гірчицю, сіль і крохмаль, перемішую інгредієнти.
куряча грудка смажена - фото крок 2
2. До яєчної суміші додаю індійську приправу «Каррі» і ще раз перемішую, щоб все сипучі інгредієнти розчинилися.
куряча грудка смажена - фото крок 3
3. Курячі грудки мою і витираю паперовим рушником, щоб вони були сухими. Нарізаю кожну шматочками товщиною близько 1, 5 см.
куряча грудка смажена - фото крок 4
4. Порізане м'ясо перекладаю в тільки що приготований маринад.
куряча грудка смажена - фото крок 5
5. Перемішую м'ясо, щоб кожен шматочок повністю обваляти в маринаді. Ставлю форму в холодильник на 30 хвилин.
куряча грудка смажена - фото крок 6
6. Сковороду ставлю на вогонь і добре розігріваю з додаванням соняшникової олії, тільки на розпечену поверхню викладаю шматочки курочки в один шар.
куряча грудка смажена - фото крок 7
7. Накриваю курку кришкою, обсмажую її на сильному вогні близько 5 хвилин, завдяки чому всі соки залишаться всередині м'яса.
куряча грудка смажена - фото крок 8
8. Перевертаю курку на іншу сторону, обсмажую точно так же, із закритою кришкою на сильному вогні.
куряча грудка смажена - фото крок 9
9. Готове м'ясо подаю до столу прямо зі сковороди, з скибочками свіжого огірочка. Смачного!

Схожі рецепти