Куряча грудка смажена
(покроковий рецепт з фото)
Куряче м'ясо - найдоступніший за ціною і невибаглива. Разом з тим, його можна легко пересушити або пережарити. Завдяки рецептом, як приготувати курячу грудку смажену, м'ясо завжди буде соковитим.
Курячі грудки дуже легко можна зіпсувати, як і філе, ця частина м'яса досить суха. Перед початком приготування потрібно зробити правильний маринад, який збереже всі соки всередині і додасть красиву золотисту скориночку. Смажену грудку можна подати з кашею, картоплею або з овочами.
- Яйце - 1 штука
- Куряча грудка - 650 грам
- Соняшникова олія - 1 Ст. Ложка
- Картопляний крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Гірчичний - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Каррі - 1/2 чайних ложки
1. В посуду, де зручно маринувати, вбиваю куряче яйце, додаю гірчицю, сіль і крохмаль, перемішую інгредієнти.
2. До яєчної суміші додаю індійську приправу «Каррі» і ще раз перемішую, щоб все сипучі інгредієнти розчинилися.
3. Курячі грудки мою і витираю паперовим рушником, щоб вони були сухими. Нарізаю кожну шматочками товщиною близько 1, 5 см.
4. Порізане м'ясо перекладаю в тільки що приготований маринад.
5. Перемішую м'ясо, щоб кожен шматочок повністю обваляти в маринаді. Ставлю форму в холодильник на 30 хвилин.
6. Сковороду ставлю на вогонь і добре розігріваю з додаванням соняшникової олії, тільки на розпечену поверхню викладаю шматочки курочки в один шар.
7. Накриваю курку кришкою, обсмажую її на сильному вогні близько 5 хвилин, завдяки чому всі соки залишаться всередині м'яса.
8. Перевертаю курку на іншу сторону, обсмажую точно так же, із закритою кришкою на сильному вогні.
9. Готове м'ясо подаю до столу прямо зі сковороди, з скибочками свіжого огірочка. Смачного!