Рецепт Курник з куркою і грибами фото

Курник з куркою і грибами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Курка , Гриби , Печериці
Низькокалорійні
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 5
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Супер смачну пиріг з куркою і грибами. Хоча доведеться трохи повозитися, але результат того вартий. Чому б не побалувати себе смачним блюдом? Спробуйте, не пошкодуєте.

Опис приготування:

Всі компоненти курника треба обсмажити, приправить, потім сформувати пиріг і запікати в духовці. Поки курник з куркою і грибами запікається, приготуйте овочевий салат. Він відмінно поєднується з нашим пирогом. Смачного!

  • Тісто листкове - 350 грам
  • Куряче філе - 500 грам
  • Печериці - 250 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Вершки - 1 Склянка
  • Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Сир плавлений - 150 грам
  • Пучок петрушки - 1 штука
  • Сіль, перець - За смаком
курник з куркою і грибами - фото крок 1
Філе і цибулю порізати кубиками, гриби пластинками. Потім м'ясо обсмажте на сильному вогні на рослинній олії.
курник з куркою і грибами - фото крок 2
М'ясо викладіть, а в маслі, що залишилося обсмажте цибулю до прозорості, потім додайте гриби і трохи протушкувати.
курник з куркою і грибами - фото крок 3
Влийте вершки, доведіть до кипіння, потім додайте м'ясо.
курник з куркою і грибами - фото крок 4
Після цього додайте тертий сир і спеції за смаком. Протушкувати до загустіння соусу.
курник з куркою і грибами - фото крок 5
Зніміть з плити, додайте дрібно посічену петрушку, перемішайте і остудіть.
курник з куркою і грибами - фото крок 6
Тісто розділіть на дві частини і розкачайте. Викладіть один лист тіста в форму для запікання.
курник з куркою і грибами - фото крок 7
На тісто викладіть начинку.
курник з куркою і грибами - фото крок 8
Накрийте другим листом тесту, кінець кліпу. Зубочисткою зробіть проколи по всі поверхні пирога.
курник з куркою і грибами - фото крок 9
Надішліть пиріг в духовку розігріту до 180 градусів на 40 хвилин. Готовий пиріг залиште при кімнатній температурі на 15 хвилин.

Схожі рецепти