Курник з рисом і куркою
(покроковий рецепт з фото)
Шикарний пиріг з куркою, рисом і млинцями - не просто блюдо, а чудо. Показую і розповідаю рецепт курника з рисом і куркою.
Вдома у мене залишалися млинці після Масниці, думаю, чому б не приготувати з ними якусь випічку. Знайшла в старій кулінарній книзі цей рецепт. Для приготування курника з рисом і куркою я ще беру грибочки: найзвичайніші печериці, свіжі або заморожені. Курник виходить дуже ситним - замість перших двох страв!
- Борошно - 400 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Яйце - 1 штука
- Молоко - 0, 25 склянки
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Сода - 1 щіпка
- Курка - 1 кілограм
- Гриби - 400 грам
- Рис відварний - 200 грам
- Яйця - 2 штуки
- Зелень, спеції - За смаком
Курку відварити, поріжте на шматочки.
Робимо тісто: масло змішайте зі сметаною, молоком, яйцем. Поступово додаємо борошно і соду, замішуємо. Відправляємо в холодильник на 40 хвилин.
Рис відварити тим часом. Змішайте з подрібненими яйцями вареними і зеленню.
Гриби обсмажуємо з цибулею.
Тепер збираємо курник: розкачайте корж більше, ніж млинець. Викладаємо на деко. Потім начинку, млинець, начинку, млинець - поки не закінчаться млинці.
Розкачуємо ще одну корж - побільше. Накриваємо акуратно її пиріг. Прикрасити можна косичками. Залиште невеликий отвір зверху. Запікати будемо курник 1, 5 годин 180 З. Можна в процесі в отвір підливати бульйон курячий.
Готовий курник з рисом і куркою подаємо розрізаним. Смачного!
Готовий курник з рисом і куркою подаємо розрізаним. Смачного!