Рецепт Курник з рисом і куркою фото

Курник з рисом і куркою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Птах , Курка , Крупи , Мал
Низькокалорійні
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Випічка , Сідало
Кількість порцій: 6
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Шикарний пиріг з куркою, рисом і млинцями - не просто блюдо, а чудо. Показую і розповідаю рецепт курника з рисом і куркою.

Опис приготування:

Вдома у мене залишалися млинці після Масниці, думаю, чому б не приготувати з ними якусь випічку. Знайшла в старій кулінарній книзі цей рецепт. Для приготування курника з рисом і куркою я ще беру грибочки: найзвичайніші печериці, свіжі або заморожені. Курник виходить дуже ситним - замість перших двох страв!

  • Борошно - 400 грам
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Молоко - 0, 25 склянки
  • Крем - 3 Ст. Ложки
  • Сода - 1 щіпка
  • Курка - 1 кілограм
  • Гриби - 400 грам
  • Рис відварний - 200 грам
  • Яйця - 2 штуки
  • Зелень, спеції - За смаком
курник з рисом і куркою - фото крок 1
Курку відварити, поріжте на шматочки.
курник з рисом і куркою - фото крок 2
Робимо тісто: масло змішайте зі сметаною, молоком, яйцем. Поступово додаємо борошно і соду, замішуємо. Відправляємо в холодильник на 40 хвилин.
курник з рисом і куркою - фото крок 3
Рис відварити тим часом. Змішайте з подрібненими яйцями вареними і зеленню.
курник з рисом і куркою - фото крок 4
Гриби обсмажуємо з цибулею.
курник з рисом і куркою - фото крок 5
Тепер збираємо курник: розкачайте корж більше, ніж млинець. Викладаємо на деко. Потім начинку, млинець, начинку, млинець - поки не закінчаться млинці.
курник з рисом і куркою - фото крок 6
Розкачуємо ще одну корж - побільше. Накриваємо акуратно її пиріг. Прикрасити можна косичками. Залиште невеликий отвір зверху. Запікати будемо курник 1, 5 годин 180 З. Можна в процесі в отвір підливати бульйон курячий.
Готовий курник з рисом і куркою подаємо розрізаним. Смачного!

Схожі рецепти