Рецепт Курка, запечена з сиром і овочами фото

Курка, запечена з сиром і овочами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах, Курка
Дієтичне харчування
На вечерю, На святковий стіл, Святковий обід, Сімейна вечеря
Гарячі страви

Рецепт приготування курки, запеченої з овочами і сиром. У процесі приготування м'ясо курки виходить дуже ніжним, з приємним смаком сиру і айви.

Той сир, який вже давно залежався у Вашому холодильнику, в це блюдо підійде дуже добре. Курячі стегенця з шматочком такого сиру можна легко запікати в духовці.

  • Гілочок Петрушки - 15 штук
  • Стегенця курячі - 4 штуки
  • Часник - 2 зубчики
  • Томати - 2 штуки
  • Коньяк - 50 мілілітрів
  • Айва - 2 штуки
  • Рослинна олія - 20 мілілітрів
  • Перець солодкий - 2 штуки
  • Сир «Російський» - 250 грам
  • Трави Прованські - 1 Чайна ложка
  • Перець і сіль - - За смаком
курка, запечена з сиром і овочами - фото крок 1
1. В першу чергу розморожуємо стегенця, добре їх промиваємо, розрізаємо на стегна і гомілки, на вогні ошмаліваем шматочки м'яса, - прямо на газовому пальнику. Пригорілий і застиглий жир краще витерти відразу. Тепер приправляємо стегенця сіллю, сушеними травами, і чорним перцем.
курка, запечена з сиром і овочами - фото крок 2
2. Очищаємо від перегородок і насіння айву і перці, томати ми просто промиваємо. Тепер все приготовані інгредієнти ріжемо на четвертинки, і тоненькими шматочками просто нарізаємо. Хоча, перець краще буде нарізати кільцями для краси.
курка, запечена з сиром і овочами - фото крок 3
3. Рослинним маслом змащуємо форму для запікання, потім на неї викладаємо м'ясо. Шар томатів викладаємо зверху на м'ясо, потім ложем айву і перець. Збризгуємо все це коньяком. Розігріваємо духову шафу і ставимо туди форму. Хвилин тридцять, на невеликому вогні запікаємо.
курка, запечена з сиром і овочами - фото крок 4
4. З тиском часником змішуємо дрібно нарізану петрушку. Сир натираємо на крупну тертку. Форму виймаємо після тридцяти хвилинного запікання, посипаємо сиром, зеленню, айвою і скроплюємо коньяком.
курка, запечена з сиром і овочами - фото крок 5
5. Хвилин через двадцять м'ясо виймаємо з духовки. Перекладаємо все на тарілку. Блюдо готово.

Схожі рецепти