Курка, запечена з овочами, по дієті Дюка
(покроковий рецепт з фото)
Продовжуючи експерименти зі стравами по дієті Дюка, раджу звернути увагу на цей рецепт. Овочі виступають в якості гарніру. М'ясо маринується в нежирному кефірі і в готовому вигляді дуже соковите.
Улюблені овочі та куряче філе можна швидко і легко запекти в духовці. Вийде приголомшливе дієтичне блюдо, яке готується без додавання масла і солі. Цей рецепт підходить для дієти Дюка, але і в розвантажувальні дні ті, хто намагається правильно харчуватися, також можуть взяти на озброєння цей рецепт.
- Куряче філе - 1 штук
- Картопля - 2-3 штук
- Кольорова капуста - 100 грам
- Спаржева квасоля - 100 грам
- Цибуля - 1 штук
- Морква - 1 штук
- Помідор - 1 штук
- Гриби - 5 штук (печериці)
- Капуста білокачанна - 100 грам
- Кабачок - 1 штук
- Кефір 0, 05% - 150 грам
- Трави прянощі - За смаком
1. За час, за яке ви наріжете овочі, промаринуется наше філе. Дієта Дюка досить сувора в плані дотримання всіх правил, тому даний рецепт відповідає всім вимогам. Отже, відбиваємо куряче філе (щоб було м'якше, соковитіше і краще промаринувалося). Заливаємо філе кефіром 0, 05% і посипаємо травами (без солі) - це вже готові спеції для курки (шукайте ті, в яких немає солі). Ми залишаємо на час, а самі приступаємо до овочів.
2. Я готувала це блюдо взимку, тому основна частина овочів у мене була з морозильної камери. Оскільки гриби П'єр Дюка дозволяє, я вирішила додати печериці. Візьміть каструлю, в якій будете змішувати овочі. Надішліть в неї гриби і цвітну капусту.
3. Додаємо нашатковану капусту.
4. Додаємо спаржеву квасоля (можна горошок, кукурудзу).
5. Цибулю і моркву шаткуємо дрібно і також відправляємо до овочів.
6. Нарізаємо картоплю кубиками, теж відправляємо його в каструлю.
7. Додаємо помідори, кабачок і будь-які інші овочі на ваш смак. Перемішуємо все вміст.
8. Викладаємо все в рукав для запікання, а зверху на овочі кладемо наше замариноване філе. Зав'язуємо рукав і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку.
9. Запікаємо близько 45 хвилин, після чого дістаємо і даємо трохи постояти. Коли будете проколювати пакет, то будьте гранично акуратними, щоб не отримати опік.
10. Подаємо до столу в гарячому вигляді!
11. У процесі запікання буде достатньо соку, полийте їм філе перед подачею. Так блюдо буде ще соковитіше і смачніше.