Омлет з грибами по дієті Дюка
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам захотілося смачненького, а ви на дієті Дюка, то пропоную приготувати такий омлет на швидку руку. Ніяких жирів - все готується без додавання масла з нежирним 20% сиром (по бажанню).
Головна уязик для приготування такої страви - це сковорода з антипригарним покриттям. Тоді ви зможете приготувати омлет без додавання масла. За таким принципом можна готувати омлет не тільки з грибами, але також з овочами і навіть курячим філе. Якщо ви на дієті Дюка або дотримуєтеся правил ПП, то цей рецепт для вас.
- Яйця - 2 штук
- Печериці - 4-6 штук
- Молоко 1, 5% або вода - 150 мілілітрів
- Нежирний сир - 30 грам
- Цибуля - 1 штук
1. Залишилися у мене печериці та вже наситилися вологою, тому почали трохи темніти. Це не страшно зовсім, і такі грибочки відмінно підійдуть, наприклад, для омлету. Моя мама давно на дієті Дюка, і я періодично балую її всякими простими і корисними смаколиками. Ось і сьогодні вирішила приготувати їй на вечерю такий омлет з грибами по дієті Дюка. Отже, моєму ретельно грибочки і нарізаємо їх бажаним способом. Шкірку я не знімаю.
2. Я нарізала гриби вздовж і відправила їх на розігріту сковороду. Не додавайте масла, а вогонь не робіть сильним.
3. Трохи обсмажте гриби і додайте 50 мл води, дайте їй випаруватися і додайте дрібно нашатковану цибулю. Обсмажте ще трохи і потім знову додайте трохи води і тушкуйте гриби.
4. Тим часом збийте 2 яйця без солі з додаванням нежирного молока або води.
5. Залийте збитими яйцями гриби і накрийте кришкою. Смажте на слабкому вогні близько 5 хвилин до моменту, коли приготуються яйця.
6. Посипте нежирним сиром, якщо є. Дайте омлету трохи постояти (пару хвилин) під закритою кришкою, після чого його можна легко зняти зі сковороди.
7. Омлет з грибами по дієті Дюка готовий! Якщо у вас білково-овочевої день, то можна подавати його разом зі свіжими овочами.