Курка з селерою
(покроковий рецепт з фото)
Відмінне гаряче блюдо для сімейного обіду або вечері - курка з селерою. Виходить смачніше і оригінальніше, ніж та ж курка з картоплею.
Курка з селерою, запечена в духовці з іншими овочами - це прекрасний варіант для великого сімейного обіду або вечері. Не скажу, що страва виходить таким вже святковим - але то, що воно смачне, це точно. Готується воно просто і великих турбот не доставляє, тому приготувати його можна і в будній день, після роботи. Курка в цьому маринаді виходить вельми пікантною, а овочі - м'якими. Спробуйте!
- Курка - 1 штука
- Картопля - 3-4 штук
- Стебло селери - 300 грам
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Томат - 1 штука
- Соєвий соус - 30 мілілітрів
- Крем - 150 грам
- Часник - 2 зубчики
- Спеції - - За смаком
Спершу готуємо маринад. Для цього в соєвий соус видавлюємо пару зубчиків часнику, додаємо улюблені спеції і добре перемішуємо.
Цілу тушку курки поливаємо цим маринадом і залишаємо на 30 хвилин - нехай маринується.
Всі наші овочі нарізаємо кубиками середнього розміру.
Змащуємо форму для випікання олією, викладаємо на неї нарізані кубиками овочі, в центр кладемо замариновану курку, поливаємо все сметаною, накриваємо фольгою і ставимо в духовку. Випікаємо 45 хвилин при температурі 200 градусів до готовності курки і овочів. Готово!