Рецепт Курка з селерою фото

Курка з селерою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Птах, Курка, Селера, Стебло селери
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви

Відмінне гаряче блюдо для сімейного обіду або вечері - курка з селерою. Виходить смачніше і оригінальніше, ніж та ж курка з картоплею.

Курка з селерою, запечена в духовці з іншими овочами - це прекрасний варіант для великого сімейного обіду або вечері. Не скажу, що страва виходить таким вже святковим - але то, що воно смачне, це точно. Готується воно просто і великих турбот не доставляє, тому приготувати його можна і в будній день, після роботи. Курка в цьому маринаді виходить вельми пікантною, а овочі - м'якими. Спробуйте!

  • Курка - 1 штука
  • Картопля - 3-4 штук
  • Стебло селери - 300 грам
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Томат - 1 штука
  • Соєвий соус - 30 мілілітрів
  • Крем - 150 грам
  • Часник - 2 зубчики
  • Спеції - - За смаком
курка з селерою - фото крок 1
Спершу готуємо маринад. Для цього в соєвий соус видавлюємо пару зубчиків часнику, додаємо улюблені спеції і добре перемішуємо.
курка з селерою - фото крок 2
Цілу тушку курки поливаємо цим маринадом і залишаємо на 30 хвилин - нехай маринується.
курка з селерою - фото крок 3
Всі наші овочі нарізаємо кубиками середнього розміру.
курка з селерою - фото крок 4
Змащуємо форму для випікання олією, викладаємо на неї нарізані кубиками овочі, в центр кладемо замариновану курку, поливаємо все сметаною, накриваємо фольгою і ставимо в духовку. Випікаємо 45 хвилин при температурі 200 градусів до готовності курки і овочів. Готово!

Схожі рецепти