Рецепт Салат «Курка з селерою» фото

Салат «Курка з селерою»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Птах , Фрукти , Курка , Яблука , Куряча грудка , Селера , Стебло селери
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На швидку руку , Легка вечеря
Салати
Кількість порцій: 4
Час приготування: 30 хв.

Хрусткий, освіжаючий і легкий рецепт, як приготувати салат «Курка з селерою». Особливість салату в тому, що всі інгредієнти для нього нарізають крупно, викладають на тарілку і поливають заправкою.

Опис приготування:

Такий салат не подають до гарніру. Він йде як легкий перекус або закуска. Можна використовувати солодкі або кислуваті яблука. Курку попередньо можна обсмажити, запекти або ж відварити, якщо стежте за фігурою. Салат не наполягають, а готують безпосередньо перед подачею.

  • Оливкова олія - 125 мілілітрів
  • Грудка куряча - 0, 5 кілограма
  • Жовток - 1 штука
  • Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
  • Гірчиця в зернах - 1 Чайна ложка
  • Оливкова олія - 125 мілілітрів
  • Селера - 4 штуки (стебло)
  • Яблуко - 2 штуки
  • Редис - 4 штуки
  • Петрушка - 1 пучок
1
Вимийте курячу грудку і витріть її серветками. Сковороду розігрійте з оливковою олією і викладіть грудку, обсмажуйте з кожного боку 4-5 хвилин. Перекладіть курку в тарілку і остудіть, потім наріжте пластинками товщиною в 1 сантиметр.
2
Змішайте жовток з лимонним соком і гірчицею, перемішайте міксером або віночком і тонкою цівкою влийте оливкова олія, збивайте до утворення густої суміші. За смаком посоліть і поперчіть.
3
Селера вимийте і наріжте тонко по діагоналі. Редис вимийте і наріжте тонким кружечками. Яблуко розрізати на 2 частини, видаліть насіння і наріжте тонкими часточками.
4
Вимийте петрушку, наріжте її крупно. Розділіть овочі на 4 порції і перемішайте, потім викладіть поверх скибочки курки і полийте приготованим соусом. Подавайте салат відразу після приготування.

Схожі рецепти