Салат «Курка з селерою»
(покроковий рецепт з фото)
Хрусткий, освіжаючий і легкий рецепт, як приготувати салат «Курка з селерою». Особливість салату в тому, що всі інгредієнти для нього нарізають крупно, викладають на тарілку і поливають заправкою.
Такий салат не подають до гарніру. Він йде як легкий перекус або закуска. Можна використовувати солодкі або кислуваті яблука. Курку попередньо можна обсмажити, запекти або ж відварити, якщо стежте за фігурою. Салат не наполягають, а готують безпосередньо перед подачею.
- Оливкова олія - 125 мілілітрів
- Грудка куряча - 0, 5 кілограма
- Жовток - 1 штука
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
- Гірчиця в зернах - 1 Чайна ложка
- Оливкова олія - 125 мілілітрів
- Селера - 4 штуки (стебло)
- Яблуко - 2 штуки
- Редис - 4 штуки
- Петрушка - 1 пучок
1
Вимийте курячу грудку і витріть її серветками. Сковороду розігрійте з оливковою олією і викладіть грудку, обсмажуйте з кожного боку 4-5 хвилин. Перекладіть курку в тарілку і остудіть, потім наріжте пластинками товщиною в 1 сантиметр.
2
Змішайте жовток з лимонним соком і гірчицею, перемішайте міксером або віночком і тонкою цівкою влийте оливкова олія, збивайте до утворення густої суміші. За смаком посоліть і поперчіть.
3
Селера вимийте і наріжте тонко по діагоналі. Редис вимийте і наріжте тонким кружечками. Яблуко розрізати на 2 частини, видаліть насіння і наріжте тонкими часточками.
4
Вимийте петрушку, наріжте її крупно. Розділіть овочі на 4 порції і перемішайте, потім викладіть поверх скибочки курки і полийте приготованим соусом. Подавайте салат відразу після приготування.