Курка з розмарином в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Ароматна і рум'яна запечена в духовці курка - від такої страви не відязикаться ніхто! Ніжне і соковите м'ясо можна подати з будь-яким гарніром або зі свіжими овочами. Готується це блюдо дуже легко!
Не знаю як у вас, а у мене страви з курки на столі досить часто. Ось один з рецептів приготування курки, яким можна скористатися, щоб смачно нагодувати рідних або гостей. Рецепт простий, курка виходить соковитою і ароматною, і її можна подати з будь-яким гарніром або зі свіжими овочами. І не забудьте полити м'ясо курки соком з запечених лимонів. Розповідаю, як приготувати курку з розмарином в духовці.
- Курка - 1 штука
- Лимон - 2-3 штук
- Розмарин - 1 Ст. Ложка (свіжий подрібнений)
- Часник - 2-3 зубчиків (по бажанню)
- Сіль - 2/3 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
Курку потрібно ретельно очистити і вимити. Обсушити її і натріть сумішшю солі і перцю і зовні, і всередині. Ставимо в холодильник години на 2.
Знімемо цедру з одного лимона, змішаємо її з оливковою олією і листочками розмарину. Якщо ви вирішили додати часник, подрібніть його і додайте в цю суміш.
Дістаємо курку, всередину вкладаємо один лимон, розрізаний на 4 частини. Решта лимони нарізаємо на половинки і викладаємо у форму для запікання. Туди ж викладаємо курку, змащену сумішшю масла і розмарину.
Запікаємо курку в розігрітій до 190 градусів духовці приблизно годину і 15 хвилин. Коли курка зарум'яниться з одного боку, її можна перевернути і запікати далі.