Курка з рисом і овочами у фользі
(покроковий рецепт з фото)
Я розповім, як приготувати курку з рисом і овочами у фользі швидко і корисно. Мал виходить розсипчастим, просоченим курячим соком, а курочка - соковитою, з яскравими нотками солодкого перцю і спецій.
Ніжна курочка з рисовим гарніром і овочами з мінімальною кількістю оливкової олії стане головним блюдом будь-якого дієтичного столу. Основний секрет цього корисного страви - в способі його приготування. Куряча грудка запікається без обсмажування, одночасно з гарніром. Готуйте з задоволенням!
- Куряча грудка - 500 грам (або індички)
- Болгарський перець - 2 штуки
- Цибуля - 2 штуки
- Мал - 1 Склянка
- Кмин - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - 1 Чайна ложка
- Паприка сушена - 1 Чайна ложка
- Перець червоний мелений - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Асафетида - 1 Чайна ложка
- Бульйон - 2 склянки (або вода)
- Оливкового масла - 2 Ст. Ложки
Відміряйте і змішайте спеції.
М'ясо наріжте невеликими смужками, додайте спеції і масло, нарізаний смужками болгарський перець і цибулю. Акуратно перемішайте і залиште на 30 хвилин.
Мал промийте кілька разів в холодній воді, замочіть на 30 хвилин, а потім викладіть у форму для запікати.
Залийте двома склянками курячого бульйону або води.
Викладіть зверху замариноване м'ясо з овочами, не перемішується.
Форму для запікання накрийте фольгою, поставте в розігріту до 190 градусів духовку на 50 хвилин.
Фольгу знімайте обережно! Під нею гаряча пара!
Подавайте до столу зі свіжими овочами і тертим сиром. Смачного!