Курка з рисом і овочами по-каталонски
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні поділюся з вами рецептом, як приготувати курку з рисом і овочами по-каталонски. Яскраве, смачне, ароматне, ситне блюдо, про яке ваша сім'я тільки і зможе сказати: "пальчики оближеш! & Quot.
У цій страві все гармонійно і смачно. Мал просочується усіма ароматами часнику, болгарського перцю і оливкового масла. Яскраві овочі прекрасно доповнюють ситість тушкованого м'яса. Обов'язково спробуйте це чудове гаряче блюдо. Приємних вам клопоту на кухні!
- Куряче м'ясо - 500-600 грам (стегна, філе або грудка)
- Мал - 1 Склянка
- Цибуля - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Перець болгарський - 1 штука
- Помідор - 1 штука
- Кукурудза - 100 грам (свіжоморожена)
- Горошок зелений - 100 грам (свіжоморожений)
- Сіль - За смаком
- Перець мелений - За смаком
- Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
- Вода гаряча - 1-2 склянок (або бульйон)
Підготуйте необхідні продукти. М'ясо натріть сіллю зі спеціями і полийте оливковою олією. Овочі помийте. Цибуля, морква і часник очистіть. Мал промийте в декількох водах до прозорості і відкиньте на сито.
Масло розігрійте на сковороді. М'ясо порізати на середні шматочки, викладіть на сковороду і обсмажте з кожного боку до рум'яної скоринки.
М'ясо зніміть зі сковороди. На маслі пасеруйте подрібнені цибулю, часник і терту на крупній тертці моркву до м'якості.
Додайте подрібнені помідор і болгарський перець, Тушіте 5 хвилин.
Влийте гарячу воду (бульйон), приправити сіллю, засипте рис, накрийте кришкою, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і тушкуйте до готовності рису протягом 30 хвилин. При необхідності долийте гарячу воду (бульйон).
Додайте свіжоморожені горошок і кукурудзу.
Викладіть зверху куряче м'ясо, тушкуйте під кришкою ще 10 хвилин.
Подавайте блюдо гарячим. Смачного!