Курка з підливою
(покроковий рецепт з фото)
Уявляю сьогодні смачний, ситний і недорогий варіант сімейної вечері, як приготувати курку з підливою. Блюдо відмінно вгамує голод і підійде до будь-якого гарніру, що робить його універсальним.
Часом за роботою і щоденними справами не вистачає часу на приготування смачної вечері, і ось тоді-то і потрібна паличка-виручалочка у вигляді цієї страви. Курка з підливою добре поєднується з макаронами, кашею, картоплею і овочами. Страву можна подавати на обід або на вечерю, але обов'язково гарячим.
- Куряче м'ясо - 300 грам
- Цибулина - 1 штука
- Морквина - 1 штука
- Кетчуп - 3 Ст. Ложки
- Сушений кріп - 1 щіпка
- Сушена петрушка - 1 щіпка
- Сіль і чорний мелений перець - За смаком
- Лавровий лист - 2 штуки
- Соняшникова олія - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 3 Ст. Ложки
1. Куряче м'ясо мою і нарізаю невеликими шматочками, витираю серветками. Сковороду ставлю на вогонь, наливаю соняшникову олію і на розпечену поверхню викладаю м'ясо.
2. Цибулину, морква чищу і мою, цибуля подрібнюю невеликим кубиком, а морква натираю на крупній тертці.
3. До обсмаженої курки додаю порізані овочі, перемішую, обсмажую до готовності.
4. Через 10 хвилин додаю до овочів кетчуп або інший томатний соус, ще раз перемішую.
5. Через пару хвилин вливаю в сковороду 2 склянки води, додаю все трави і сіль, лавровий лист, накриваю кришкою і готую на слабкому вогні.
6. У миску насипаю борошно і вливаю 0, 5 склянки води, перемішую, щоб не було грудочок.
7. Додаю розведену муку в сковороду, перемішую, доводжу до кипіння і вимикаю вогонь.
8. Подаю страву з гарніром з макаронів, смачного!