Рецепт Курка з підливою фото

Курка з підливою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Птах, Курка
Низькокалорійні, ПП рецепти
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Уявляю сьогодні смачний, ситний і недорогий варіант сімейної вечері, як приготувати курку з підливою. Блюдо відмінно вгамує голод і підійде до будь-якого гарніру, що робить його універсальним.

Часом за роботою і щоденними справами не вистачає часу на приготування смачної вечері, і ось тоді-то і потрібна паличка-виручалочка у вигляді цієї страви. Курка з підливою добре поєднується з макаронами, кашею, картоплею і овочами. Страву можна подавати на обід або на вечерю, але обов'язково гарячим.

  • Куряче м'ясо - 300 грам
  • Цибулина - 1 штука
  • Морквина - 1 штука
  • Кетчуп - 3 Ст. Ложки
  • Сушений кріп - 1 щіпка
  • Сушена петрушка - 1 щіпка
  • Сіль і чорний мелений перець - За смаком
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Соняшникова олія - 2 Ст. Ложки
  • Борошно - 3 Ст. Ложки
курка з підливою - фото крок 1
1. Куряче м'ясо мою і нарізаю невеликими шматочками, витираю серветками. Сковороду ставлю на вогонь, наливаю соняшникову олію і на розпечену поверхню викладаю м'ясо.
курка з підливою - фото крок 2
2. Цибулину, морква чищу і мою, цибуля подрібнюю невеликим кубиком, а морква натираю на крупній тертці.
курка з підливою - фото крок 3
3. До обсмаженої курки додаю порізані овочі, перемішую, обсмажую до готовності.
курка з підливою - фото крок 4
4. Через 10 хвилин додаю до овочів кетчуп або інший томатний соус, ще раз перемішую.
курка з підливою - фото крок 5
5. Через пару хвилин вливаю в сковороду 2 склянки води, додаю все трави і сіль, лавровий лист, накриваю кришкою і готую на слабкому вогні.
курка з підливою - фото крок 6
6. У миску насипаю борошно і вливаю 0, 5 склянки води, перемішую, щоб не було грудочок.
курка з підливою - фото крок 7
7. Додаю розведену муку в сковороду, перемішую, доводжу до кипіння і вимикаю вогонь.
курка з підливою - фото крок 8
8. Подаю страву з гарніром з макаронів, смачного!

Схожі рецепти