Курка в вершковому соусі з каррі
(покроковий рецепт з фото)
Використовувати курячі грудки в приготуванні страви дуже зручно. Вони займають набагато менше часу, ніж свинина або яловичина. Спеції, типу імбиру і карі, надають жаркого унікальний смак і аромат.
Кількість порцій: 4
- Куряче філе - 4 штуки
- Паприка - 1 Чайна ложка
- Мелений червоний перець - 1/8 чайних ложки
- Лимон, сік - 1/2 штуки
- Цибуля - 2 штуки
- Шматочок імбиру, см - 3 частини
- Зіра - 1/2 чайних ложки
- Мелений чилі - 1/4 чайних ложки
- Чорний перець - 1/4 чайних ложки
- Каррі - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
- Томати у власному соку - 200 грам
- Вершки - 100 мілілітрів
1. Нарізати філе невеликими шматочками і заправити спеціями. У чашку викладаємо шматочки м'яса, додаємо паприку, червоний перець, лимонний сік і 1 ст.Ложку рослинного масла. Перемішати м'ясо і залишити, щоб трохи замаринувалося.
2. Цибулю почистити і дрібно порубати. Імбир подрібнити в блендері. У сковороді розігріти 2 ст.Ложки масла. Додати в масло зиру, чилі, чорний перець і карі. Перемішати масло протягом 30 секунд і додати цибулю і цукор. Смажити, заважаючи, 4 хвилини.
3. Додати в цибулю імбир і замариновані шматочки м'яса. Смажити, поки курка не стане матовою. Влити склянку води. Томати розім'яти разом з соком і покласти в курку. Гасити на слабкому вогні 10 хвилин. Влити вершки, досолить, прогріти протягом хвилини і вимкнути вогонь.