Рецепт Курка в вершковому соусі з каррі фото

Курка в вершковому соусі з каррі
(покроковий рецепт з фото)

Індійська кухня
Птах , Курка , Куряче філе
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Час приготування: 58 хв.

Використовувати курячі грудки в приготуванні страви дуже зручно. Вони займають набагато менше часу, ніж свинина або яловичина. Спеції, типу імбиру і карі, надають жаркого унікальний смак і аромат.

Кількість порцій: 4
  • Куряче філе - 4 штуки
  • Паприка - 1 Чайна ложка
  • Мелений червоний перець - 1/8 чайних ложки
  • Лимон, сік - 1/2 штуки
  • Цибуля - 2 штуки
  • Шматочок імбиру, см - 3 частини
  • Зіра - 1/2 чайних ложки
  • Мелений чилі - 1/4 чайних ложки
  • Чорний перець - 1/4 чайних ложки
  • Каррі - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Сіль - За смаком
  • Томати у власному соку - 200 грам
  • Вершки - 100 мілілітрів
курка в вершковому соусі з каррі - фото крок 1
1. Нарізати філе невеликими шматочками і заправити спеціями. У чашку викладаємо шматочки м'яса, додаємо паприку, червоний перець, лимонний сік і 1 ст.Ложку рослинного масла. Перемішати м'ясо і залишити, щоб трохи замаринувалося.
курка в вершковому соусі з каррі - фото крок 2
2. Цибулю почистити і дрібно порубати. Імбир подрібнити в блендері. У сковороді розігріти 2 ст.Ложки масла. Додати в масло зиру, чилі, чорний перець і карі. Перемішати масло протягом 30 секунд і додати цибулю і цукор. Смажити, заважаючи, 4 хвилини.
курка в вершковому соусі з каррі - фото крок 3
3. Додати в цибулю імбир і замариновані шматочки м'яса. Смажити, поки курка не стане матовою. Влити склянку води. Томати розім'яти разом з соком і покласти в курку. Гасити на слабкому вогні 10 хвилин. Влити вершки, досолить, прогріти протягом хвилини і вимкнути вогонь.

Схожі рецепти