Курка в томатному соусі в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Батьківщиною всіх соусів, в тому числі томатного, вважається Франція. Соковита курка в томатному соусі в духовці може стати головним блюдом сімейної вечері або святкового столу. Так що спробуйте зробити!
Вважається, що курку одомашнили ще в Азії багато десятків років назад. Сьогодні курку готують на кухнях різних країн світу, і в нашій країні страви з неї вважаються дуже популярними. Приготувати її в томатному соусі просто, в цьому рецепті описано все покроково. Використовуйте сметану або майонез, спеції, томатну пасту і часник.
- Курка - 1 штука
- Сметана або майонез - 200 грам
- Часник - 3 зубчиків
- Приправи та сіль - За смаком
- Томатна паста - 50 грам
- Рослинна олія - 50 грам
1. Я для цього блюда беру завжди домашню курочку, вона жирніше і смачніше. Особливо смачна вона виходить разом з часником і соусом. Отже, обробляв тушку на частини.
2. Змішуємо рослинне масло з часником, сіллю і приправами. Все перемішуємо, додаємо сметану і томатну пасту. Краще, якщо часник подрібнити в землянці, тоді соус насититься його соком.
3. Можна також зробити інакше: змастити шматочки курки часником і маслом, залишити на деякий час промаринуватися, а вже після додати томатну пасту і сметану / майонез.
4. Я зазвичай залишаю тушки курки маринуватися в фользі, після чого заливаю все соусом, загортаю у фольгу і відправляю в розігріту до 200 градусів духовку. Запікається така курка в томатному соусі в духовці близько 40 хвилин.
5. У фользі або рукаві курочка вийде дуже соковитою, відмінно вбере соус і випустить свій сік. Ось така красива і апетитна вона виходить в готовому вигляді. Її можна подати на великому блюді, а краще - разом з гарніром. Якщо це святковий стіл, то можна приготувати картопляне пюре, зверху виклавши курочку з соусом.