Курка в томатному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Для основної гарячої страви хочу запропонувати вам класну ідею, як приготувати курку в томатному соусі в духовці. Ніжне філе, насичений смак соусу і апетитна скоринка ... Ідеальний смак!
Якщо традиційні варіанти курячого філе вже злегка набридли, скористайтеся обов'язково цієї цікавою ідеєю. Подавати до столу таке блюдо можна і з овочами, і з будь-яким гарніром за смаком. Філе виходить неймовірно смачним завдяки попередній обсмажуванні і гасіння в соусі, так що воно буквально тане в роті. Рекомендую спробувати повторити рецепт в домашніх умовах.
- Куряче філе - 600 грам
- Панірувальні сухарі - 1/2 склянки
- Яйце - 2 штуки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сир - 8 скибочок(+ грам 50 пармезану за бажанням)
- Цибулина - 1 штука
- Помідор - 4-5 штук
- Часник - 2-6 зубчиків
- Сіль і базилік - За смаком
1. Очистіть і подрібніть цибулю з часником. Викладіть в сотейник з невеликою кількістю рослинної олії і обсмажте на середньому вогні.
2. Помідори вимийте, обсушити і подрібніть в блендері або через м'ясорубку.
3. Викладіть в сотейник і тушкуйте на середньому вогні. Додайте щіпку солі, можна додати трохи цукру і перцю.
4. Вимийте філе, обсушити його і злегка відбийте.
5. У невеликій мисці збийте яйця.
6. Філе занурте в яйце.
7. Обваляйте в сухарях з усіх боків.
8. І обсмажте на олії до рум'яності на сильному вогні.
9. У трохи уварений соус додайте дрібку свіжого базиліка або іншої зелені за смаком.
10. Кілька ложок соусу викладіть на дно жароміцної форми.
11. Викладіть у форму філе.
12. Присипте базиліком за бажанням.
13. Зверху викладіть соус, що залишився і скибочки сиру.
14. Для більш апетитною скоринки можна присипати ще тертим пармезаном.
15. Надішліть в розігріту до 180 градусів духовку і запікайте хвилин 15. Смачного!