Курка, тушкована в томатному соусі
(покроковий рецепт з фото)
З курячого філе можна приготувати неймовірне безліч різних страв. Один з вельми вдалих варіантів - це простий рецепт курки, тушкованою в томатному соусі. Це смачне, соковите і ніжне філе.
Це соковита і апетитна курка, тушкована в томатному соусі в домашніх умовах - відмінний варіант для сімейного обіду або вечері. Блюдо поєднується практично з будь-яким гарніром і може бути доповнено також іншими овочами за смаком.
- Куряче філе - 6 штук
- Томатний соус - 350 мілілітрів
- Цибулина - 0.5 штуки
- Солодкий перець - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Часник - 1-2 зубчиків
- Оливкова олія - 2-3 Ст. Ложок
- Біле вино - 50 мілілітрів
- Курячий бульйон - 50 мілілітрів
- Свіжа зелень - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
1. Це простий рецепт курки, тушкованою в томатному соусі під силу повторити навіть новачкам на кухні. Простий набір інгредієнтів, які можна знайти практично в будь-якому холодильнику здатні перетворитися в неймовірно апетитне блюдо всього через 35-45 хвилин.
2. На сковороду налити трохи олії і відправити туди вимиті і обсушені шматочки філе. Обсмажити на сильному вогні до появи скоринки.
3. На окремій сковороді з високими бортами або в сотейнику розігріти трохи олії. Очистити моркву, цибуля, солодкий перець і часник, нарізати дрібними кубиками. Надіслати на сковороду і обсмажити пару хвилин. Додати готовий томатний соус або свіжі помідори, очищені від шкірки. Гасити на повільному вогні хвилин 5. Для аромату в рецепт приготування курки, тушкованою в томатному соусі можна додати лавровий лист або сушену зелень.
4. У соус влити трохи курячого бульйону і білого вина. Підсолити і поперчити трохи за смаком. Викласти шматочки обсмаженої курки в соус.
5. Курка, тушкована в томатному соусі в домашніх умовах буде готова через 15-30 хвилин, в залежності від величини шматочків. Перед подачею на стіл присипати блюдо свіжою подрібненою зеленню.