Рецепт Курка, тушкована в томатному соусі фото

Курка, тушкована в томатному соусі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Курка , Куряче філе
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 6
Час приготування: 45 хв.

З курячого філе можна приготувати неймовірне безліч різних страв. Один з вельми вдалих варіантів - це простий рецепт курки, тушкованою в томатному соусі. Це смачне, соковите і ніжне філе.

Опис приготування:

Це соковита і апетитна курка, тушкована в томатному соусі в домашніх умовах - відмінний варіант для сімейного обіду або вечері. Блюдо поєднується практично з будь-яким гарніром і може бути доповнено також іншими овочами за смаком.

  • Куряче філе - 6 штук
  • Томатний соус - 350 мілілітрів
  • Цибулина - 0.5 штуки
  • Солодкий перець - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Часник - 1-2 зубчиків
  • Оливкова олія - 2-3 Ст. Ложок
  • Біле вино - 50 мілілітрів
  • Курячий бульйон - 50 мілілітрів
  • Свіжа зелень - 1 щіпка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
курка, тушкована в томатному соусі - фото крок 1
1. Це простий рецепт курки, тушкованою в томатному соусі під силу повторити навіть новачкам на кухні. Простий набір інгредієнтів, які можна знайти практично в будь-якому холодильнику здатні перетворитися в неймовірно апетитне блюдо всього через 35-45 хвилин.
курка, тушкована в томатному соусі - фото крок 2
2. На сковороду налити трохи олії і відправити туди вимиті і обсушені шматочки філе. Обсмажити на сильному вогні до появи скоринки.
курка, тушкована в томатному соусі - фото крок 3
3. На окремій сковороді з високими бортами або в сотейнику розігріти трохи олії. Очистити моркву, цибуля, солодкий перець і часник, нарізати дрібними кубиками. Надіслати на сковороду і обсмажити пару хвилин. Додати готовий томатний соус або свіжі помідори, очищені від шкірки. Гасити на повільному вогні хвилин 5. Для аромату в рецепт приготування курки, тушкованою в томатному соусі можна додати лавровий лист або сушену зелень.
курка, тушкована в томатному соусі - фото крок 4
4. У соус влити трохи курячого бульйону і білого вина. Підсолити і поперчити трохи за смаком. Викласти шматочки обсмаженої курки в соус.
курка, тушкована в томатному соусі - фото крок 5
5. Курка, тушкована в томатному соусі в домашніх умовах буде готова через 15-30 хвилин, в залежності від величини шматочків. Перед подачею на стіл присипати блюдо свіжою подрібненою зеленню.

Схожі рецепти