Курка в мішечку
(покроковий рецепт з фото)
Апетитні курячі гомілки, ніжна картопляна начинка, хрустке рум'яне тісто… це блюдо своїм зовнішнім виглядом дуже зацікавить гостей. Такий спосіб приготування стане одним з ваших улюблених.
Запечені курячі ніжки з картопляним пюре… Це так буденно і нудно. Давайте витратимо трохи більше часу і практично з цих же продуктів приготуємо красиве і смачне блюдо, яке вразить ваших гостей. З цього рецепта ви дізнаєтеся, як приготувати курку в мішечку, оригінальне і смачне святкове блюдо.
- Листкове тісто - 500 грам
- Курячі гомілки - 6 штук
- Гриби - 300 грам
- Картопля - 500-600 грам
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Лук-пориста - 1 штука
- Молоко - 50 мілілітрів
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
- Спеції для курки - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
Курячі гомілки треба обсипати спеціями і сіллю і обсмажити до готовності на рослинній олії.
Після обсмажування гомілки необхідно остудити.
Дрібно наріжте цибулю, обсмажте до легкого золотистого кольору і додайте дрібно нарізані гриби. Обсмажуємо до готовності грибів. Солимо до смаку.
Зваримо картопля, додамо молоко і приготуємо пюре. Змішаємо картопляне пюре з цибулею і грибами.
Відріжемо від пласта тіста невелику смужку, приблизно 4 см шириною. Що залишився пласт ділимо на 6 частин. Частка Полоскова на 6 шматочків і викладемо їх по центру кожного квадрата тесту.
У центр кожного квадрата викладаємо картопляну начинку, приблизно по 2 столові ложки, і ставимо курячу гомілку вертикально.
І потім піднімаючи краю тесту, формуємо мішечок навколо курячої гомілки. Зав'язуємо тісто нарізаними на смужками пір'ям цибулі-порею. Курячі гомілки обгорнемо фольгою, щоб вони не обгоріли під час запікання.
І запікаємо в розігрітій до 180-200 градусів духовці хвилин 30-40, до готовності тесту.