Курка в кунжуті
(покроковий рецепт з фото)
Ніжне куряче м'ясо в кунжуті - це неймовірно смачна страва. Можна подавати його з гарніром з овочів (запечених, на грилі) або в якості закуски. Розповім, як приготувати курку в кунжуті.
Блюдо нагадує популярні нагетси, тільки робиться в кунжутної паніровці. Соус до курки можна подавати окремо або обваляти в ньому готові шматочки. Є блюдо краще теплим. Рекомендую використовувати куряче філе, нарізавши його шматочками, однак можна обсмажити так навіть курячі ніжки, стегна, крильця.
- Куряча грудка - 450 грам (без шкіри )
- Курячий білок - 1 штука
- Сік імбиру - 1 Чайна ложка
- Сіль, перець - За смаком
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Рисовий оцет - 2 чайних ложки
- Кунжутну олію - 1 Чайна ложка
- Крохмаль - 2 Ст. Ложки
- Підсмажений кунжут - 1 Склянка
- Зелена цибуля - За смаком (для прикраси)
1. Курячі грудки без шкіри наріжте невеликими шматочками. Змішайте курячий білок, сік імбиру, додайте дрібку меленого білого перцю і солі, перемішайте гарненько. Викладіть м'ясо в миску і залийте рідкою сумішшю, перемішайте і залиште на 20 хвилин.
2. Тим часом зробіть соус: в сотейник або сковороду налийте соєвий соус, цукор, надішліть на вогонь і доведіть до кипіння. Зніміть з вогню і додайте кунжутне масло, оцет, гарненько розмішайте.
3. Дістаньте куряче м'ясо або злийте маринад, додайте крохмаль і перемішайте.
4. Додайте підсмажені насіння кунжуту до курки і перемішайте, щоб вони добре прилипли до м'яса.
5. Обсмажте курячі шматочки до золотистого кольору на розпеченій сковороді, потім перекладіть в миску і залийте раніше приготовленим соусом.
6. Перемішайте все і викладіть в тарілку, прикрасьте дрібно рубаним зеленою цибулею і подавайте.