Рецепт Курка в кунжуті фото

Курка в кунжуті
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах, Насіння, Кунжут
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Ніжне куряче м'ясо в кунжуті - це неймовірно смачна страва. Можна подавати його з гарніром з овочів (запечених, на грилі) або в якості закуски. Розповім, як приготувати курку в кунжуті.

Блюдо нагадує популярні нагетси, тільки робиться в кунжутної паніровці. Соус до курки можна подавати окремо або обваляти в ньому готові шматочки. Є блюдо краще теплим. Рекомендую використовувати куряче філе, нарізавши його шматочками, однак можна обсмажити так навіть курячі ніжки, стегна, крильця.

  • Куряча грудка - 450 грам (без шкіри )
  • Курячий білок - 1 штука
  • Сік імбиру - 1 Чайна ложка
  • Сіль, перець - За смаком
  • Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Рисовий оцет - 2 чайних ложки
  • Кунжутну олію - 1 Чайна ложка
  • Крохмаль - 2 Ст. Ложки
  • Підсмажений кунжут - 1 Склянка
  • Зелена цибуля - За смаком (для прикраси)
курка в кунжуті - фото крок 1
1. Курячі грудки без шкіри наріжте невеликими шматочками. Змішайте курячий білок, сік імбиру, додайте дрібку меленого білого перцю і солі, перемішайте гарненько. Викладіть м'ясо в миску і залийте рідкою сумішшю, перемішайте і залиште на 20 хвилин.
курка в кунжуті - фото крок 2
2. Тим часом зробіть соус: в сотейник або сковороду налийте соєвий соус, цукор, надішліть на вогонь і доведіть до кипіння. Зніміть з вогню і додайте кунжутне масло, оцет, гарненько розмішайте.
курка в кунжуті - фото крок 3
3. Дістаньте куряче м'ясо або злийте маринад, додайте крохмаль і перемішайте.
курка в кунжуті - фото крок 4
4. Додайте підсмажені насіння кунжуту до курки і перемішайте, щоб вони добре прилипли до м'яса.
курка в кунжуті - фото крок 5
5. Обсмажте курячі шматочки до золотистого кольору на розпеченій сковороді, потім перекладіть в миску і залийте раніше приготовленим соусом.
курка в кунжуті - фото крок 6
6. Перемішайте все і викладіть в тарілку, прикрасьте дрібно рубаним зеленою цибулею і подавайте.

Схожі рецепти