Лосось в кунжуті на подушці з цукіні
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування страви «Лосось в кунжуті на подушці з цукіні». У процесі приготування блюдо виходить поживним, легким і дуже смачним.
Не тільки з філе лососевих (сьомга, лосось або форель) можна готувати це незвичайне блюдо, а підійде і будь-яка інша велика рибка без дрібних кісточок. Дуже добре підійде до святкової вечері.
- Вершки - 100 мілілітрів
- Філе лосося - 450 грам
- Перець мелений чорний - 0, 25 чайних ложки
- Кунжуту - 40 грам
- Соєвий соус - 30 мілілітрів
- Сік лимона - 20 мілілітрів
- Цедри лимона - 1 Чайна ложка
- Зелена цибуля - 50 грам
- Цукіні - 600 грам
- Рослинної олії - 15 мілілітрів
1. В першу чергу гострим ножем видаляємо у риби кістки (краще, якщо лезо у ножа буде гнучким), зрізаємо шкіру. Рибу для цього кладемо шкірою вниз і зрізаємо філе. Потім не дуже дрібними шматочками нарізаємо філе і перекладаємо в глибокий посуд.
2. Додаємо до шматочках риби соєвий соус, перемішуємо і всипаємо кунжут. Знову все добре перемішуємо, щоб кунжут до риби прилипав рівномірно.
3. Приготуємо сковороду і викладаємо шматочки риби так, щоб між рибними шматочками залишалося простір. До золотистого кольору з усіх боків рівномірно обсмажуємо шматочки риби. Потім на час рибу відставити убік.
4. Невеликими кубиками нарізаємо кабачки, хвилин п'ять-сім обсмажуємо, періодично помішувати. Дрібно нарізаємо зелену цибулю і додаємо до кабачків. Потім додаємо лимонний сік і дрібно натертої лимонної цедри, перчимо і солимо. Перемішуємо і хвилину-дві готуємо ще. Додаємо вершків і кілька хвилин потримаємо на вогні ще.
5. Потім викладаємо кабачки на тарілку, а зверху кладемо рибу. Смачного.