Курка в духовці з печерицями
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Дуже соковита і ароматна курочка запікається в сметанку і за рахунок цього має неперевершений смак. Спробуйте приготувати курку в духовці з печерицями за моїм рецептом.
Опис приготування:
Курку можна використовувати цільну, а можна відразу ж купити окремі сегменти, тим самим заощадивши свій час. На гарнір подаються печериці приготовані під сметанною куркою. Нижче прикріплені фотографії страви і покрокова інструкція приготування курки в духовці з печерицями.
- Курка - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Крем - 7 Ст. Ложок(20%)
- Часник - 3-4 зубчиків
- Паприка - 2 чайних ложки (мелена)
- Чорний перець - За смаком (мелений)
- Печериці - 500 грам
Промийте курку і розріжте на частини.
Викладіть курку в глибоку ємність, посипте сіллю і перцем.
Додайте сметану.
Ретельно перемішайте курку зі сметаною, заважати руками. Залиште маринуватися на 30 хвилин.
Промийте шампіньйони і викладіть у форму для запікання. Між грибами розкладіть очищені зубчики часнику. Приправити сіллю і poperčite.
На печериці викладаємо замариновану курку.
Зверху присипте паприкою. Форму накрийте фольгою і поставте в попередньо розігріту до 240 градусів духовку. Запікати 30 хвилин. Після цього фольгу прибираємо і запікаємо ще 10-15 хвилин до золотистої скоринки.
Готово!