Курка в духовці по Блюменталю
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви ніколи не запікали птицю при низькій температурі в духовці, то раджу обов'язково вам це зробити. Зберігайте рецепт, я розповім, як обійтися без кулінарного термометра при приготуванні.
Дуже раджу вам використовувати цей прекрасний рецепт не тільки для курки, але і для м'яса, і для інших видів птиці. Результат вас обов'язково порадує.
- Курка - 1 штука
- Сіль - 60 грам(60 дублет 1 л води)
- Вершкове масло - 20 грам
- Перець - 1/2 чайних ложки
- Лимон - 1 штука
1. Курку добре помийте.
2. Зробіть сольовий розсіл: з 1 л води 60 г солі, - і покладіть в нього курку, щоб він цілком її покривав на 12 годин.
3. Курку добре обсушити, всередину покладіть цілий лимон, натріть маслом і перцем. Викладіть у форму. Поставте в розігріту до 90 градусів духовку.
4. Запікайте з розрахунку: з 800 г ваги курки один годину запікання при 90 градусах. Потім дістаньте курку з духовки на 10 хвилин і знову поверніть в духовку, але вже під гриль, для хрусткої скоринки.
Смачного!
Смачного!