Рецепт Курка в духовці по Блюменталю фото

Курка в духовці по Блюменталю
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Курка , Курча
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви , Страви цілком
Кількість порцій: 6
Час приготування: 19 г. 0 хв.

Якщо ви ніколи не запікали птицю при низькій температурі в духовці, то раджу обов'язково вам це зробити. Зберігайте рецепт, я розповім, як обійтися без кулінарного термометра при приготуванні.

Опис приготування:

Дуже раджу вам використовувати цей прекрасний рецепт не тільки для курки, але і для м'яса, і для інших видів птиці. Результат вас обов'язково порадує.

  • Курка - 1 штука
  • Сіль - 60 грам(60 дублет 1 л води)
  • Вершкове масло - 20 грам
  • Перець - 1/2 чайних ложки
  • Лимон - 1 штука
курка в духовці по Блюменталю - фото крок 1
1. Курку добре помийте.
курка в духовці по Блюменталю - фото крок 2
2. Зробіть сольовий розсіл: з 1 л води 60 г солі, - і покладіть в нього курку, щоб він цілком її покривав на 12 годин.
курка в духовці по Блюменталю - фото крок 3
3. Курку добре обсушити, всередину покладіть цілий лимон, натріть маслом і перцем. Викладіть у форму. Поставте в розігріту до 90 градусів духовку.
курка в духовці по Блюменталю - фото крок 4
4. Запікайте з розрахунку: з 800 г ваги курки один годину запікання при 90 градусах. Потім дістаньте курку з духовки на 10 хвилин і знову поверніть в духовку, але вже під гриль, для хрусткої скоринки.
Смачного!

Схожі рецепти