Ціла курка в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Дуже простий і смачний варіант гарячого блюда хочу запропонувати вам на замітку. Я покажу, як приготувати цілу курку в духовці. Для щоденного або святкового меню - чудово! запам'ятовуйте.
Щоб птах вийшла не тільки смачною, але і ароматною, пропоную зробити часниково-лимонний соус з сушеними травами. Крім того, додавання вершкового масла додасть соковитість і хрустку скоринку. Втім, ви завжди можете експериментувати з соусами і використовувати найрізноманітніші овочі для начинки.
- Курка - 1 штука
- Часник - 5-7 зубчиків
- Сіль і спеції - За смаком (перець, чебрець, базилік, орегано)
- Лимон - 1/2 штуки
- Цибулина - 1 штука
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
1. Вимийте і висушіть курку. Акуратно помістіть руку під шкірку, відокремлюючи її від грудки.
2. Половину часнику пропустіть через прес. Додайте розм'якшене вершкове масло, сік лимона, сіль, перець, сушені трави. Ретельно перемішайте.
3. Частина соусу помістіть під шкірку, щоб просочити м'ясо.
4. Решта розподіліть по всій курочку. Викладіть птицю у жароміцних форму, змащену маслом.
5. Наріжте кубиками цибулю. Додати сіль, додайте спеції, збризніть соком лимона. Помістіть цибулю всередину птиці.
6. Зауважте ніжки щільною ниткою і відправте курочку в розігріту до 180 градусів духовку.
7. Запікайте до готовності.
8. Перед подачею накрийте форму фольгою і залиште курку хвилин на 10-15.
Смачного!
Смачного!