Курка в духовці на хлібі
(покроковий рецепт з фото)
Рецептів приготування курки - безліч, але при цьому я впевнена, що цей рецепт "курки в духовці на хлібі" не так широко відомий, а тим часом це дуже смачно. Ділюся рецептом!
Рецепт приготування курки на хлібі дуже простий, при цьому він досить варіативний, так як можна використовувати різні частини курки, різні маринади і різні доповнення. Основа рецепта тут, в покрокових рекомендаціях, а творча складова рецепту залишається за вами, в будь-якому випадку буде смачно.
- Курка - 700 грам (будь-які частини)
- Крем - 100-150 грам
- Хліб багет - 1 штука
- Приправа - 1 Чайна ложка (для курки)
- Суміш сухих пряних трав - 1 Чайна ложка
- Масло рослинне або вершкове - 20 грам (для змащування форми)
- Сир - 50 грам
- Часник - 2 зубчики
Підготуйте інгредієнти для приготування курки на хлібі.
Підготуйте маринад, для цього додайте в сметану приправу для приготування курки, суміш пряних трав і натертий на тертці часник.
Обробити курку на порційні шматочки. Для цього рецепта можна брати будь-які частини курки.
Замаринуйте курку на 30 хвилин в сметанному маринаді.
Змастіть форму для запікання вершковим або рослинним маслом, дно викладіть шматочками багета.
Викладіть на хліб шматочки курки.
Оберніть форму зверху фольгою і перші 30 хвилин запікайте при температурі 180-200 градусів під фольгою.
Через 30 хвилин запікання зніміть фольгу і продовжуйте запікати ще 30 хвилин, приблизно за 15 хвилин до кінця запікання можна присипати зверху тертим сиром для утворення рум'яної скоринки.
Через годину курка готова і її можна подавати до столу.
Смачного!