Курка, смажена з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Смажена курочка теж може бути соковитою і смачною, якщо її вміло приготувати. А грибочки тільки додадуть цікавих ноток. З нашим рецептом курки, смаженої з грибами ви вже сьогодні спробуєте це блюдо!
Для приготування курки, смаженої з грибами не обов'язково використовувати цілу курку, можна взяти тільки ніжки або чверті. Якщо все таки взяли цілу тушку - поріжте її на рівні частини. Із зелені раджу взяти базилік і петрушку, а також пару гілочок чебрецю - він додасть незабутній аромат. Гриби я використовую шампіньйони, хоча з лісовими теж дуже смачно буде. Блюдо прекрасно підходить як на звичайну вечерю, так і на святковий. Дивимося рецепт.
- Курка - 800 грам
- Гриби - 250 грам
- Картопля - 600 грам
- Біле вино - 150 мілілітрів
- Помідори - 400 грам
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 3 зубчики
- Зелень - За смаком
- Оливкова олія, спеції - За смаком
Цибулю ріжемо півкільцями.
Обсмажуємо курку в оливковій олії до золотистого кольору.
Потім додаємо цибулю, часник подрібнені, нарізані помідори, вино, трохи води. Солимо і перчимо, тушкуємо на слабкому вогні хвилин 50.
Тим часом, наріжте картоплю кружечками, обсмажте. Додаємо до неї гриби, чебрець, спеції. Протушкувати до готовності.
Подрібніть зелень і додайте до курки. Потім викладіть до неї ж картоплю з грибами. Гасіть пару хвилин.
Курка, смажена з грибами готова і чекає, коли її подадуть. Смачного!
Курка, смажена з грибами готова і чекає, коли її подадуть. Смачного!