Рецепт Курка по-китайськи з рисом фото

Курка по-китайськи з рисом
(покроковий рецепт з фото)

Китайська кухня
Птах , Курка
Дієтичне харчування , Низькокалорійні , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 10 хв.

Найчастіше в традиційній китайській кухні для приготування однієї страви використовується безліч інгредієнтів. Але сьогодні я пропоную вам приготувати більш адаптований для нас варіант курки з гарніром.

Опис приготування:

Рецепт приготування курки по-китайськи з рисом, який ми будемо сьогодні використовувати неймовірно простий, але саме цим він і підкуповує. Коли я перший раз у своєму житті вирішила приготувати даний китайське блюдо, то після нього у мене залишилося багато інгредієнтів, які довгий час стояли без діла, адже їх досить важко вписати в повсякденну кухню. Але з цим простим рецептом курки по-китайськи з рисом такого не буде, адже для його приготування нам знадобиться мінімум продуктів, а результат при цьому буде приголомшливий, повірте мені. Так що вирушаємо в магазин, якщо у вас чогось зі списку не вистачає, і сміливо приступаємо до приготування повноцінного ситного і смачного вечері в китайському стилі.

  • Куряче філе - 500 грам
  • Соус соєвий - 200 мілілітрів
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Сухе біле вино - 2-3 Ст. Ложок
  • Мал - 150 грам
  • Сіль - За смаком
курка по-китайськи з рисом - фото крок 1
Філе курки промиваємо під холодною водою і чекаємо, поки воно трохи підсохне. Потім нарізаємо його на невеликі шматочки.
курка по-китайськи з рисом - фото крок 2
Тепер нам необхідно подрібнити часник. Ви можете його дуже дрібно нарізати, а можете пропустити через землянку.
курка по-китайськи з рисом - фото крок 3
Перекладаємо часник з нарізання філе і заливаємо все соєвим соусом, додаємо пару ложок білого сухого вина. Відправляємо курку в холодильник на 30-40 хвилин.
курка по-китайськи з рисом - фото крок 4
Приблизно через 20 хвилин, після того як ми поставили курку в холодильник, можна починати готувати рис. Я зазвичай роблю це в пароварці. Мал і вода повинні бути в співвідношенні 1:1, 5, час приготування 40 хвилин. Готовий рис промиває не треба, тоді він буде клейкий, і його легко можна буде брати паличками.
курка по-китайськи з рисом - фото крок 5
Коли курка промаринуется, ми викладаємо її на сковорідку з розігрітою олією і починаємо обсмажувати.
курка по-китайськи з рисом - фото крок 6
Готуємо курку не більш 10-15 хвилин.
курка по-китайськи з рисом - фото крок 7
Потім викладаємо на тарілку зварений рис, курочку і приступаємо до дегустації. Приємного вам апетиту!

Схожі рецепти