Рецепт Курка під соусом з грибами фото

Курка під соусом з грибами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Птах , Курка , Куряче філе , Гриби
Дієтичне харчування , Низькокалорійні , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 45 хв.

Курка під соусом з грибами - дуже насичене і смачна страва, яке просто готується в домашніх умовах. Білий соус чудово доповнює м'ясо з грибами, надаючи страві яскравий аромат і пікантність.

Опис приготування:

Перед вами - простий рецепт приготування курки під соусом з грибами. Окремо готуємо соус і обсмажуємо грудку. Блюдо виходить дуже красивим і смачним. Хай щастить!

  • Куряча грудка - 2 штуки
  • Яйця - 2 штуки
  • Борошно - 0, 5 склянки
  • Панірувальні сухарі - 5-6 Ст. Ложок (якщо є, використовуйте сухарі з кукурудзяних пластівців)
  • Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
  • Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
  • Вершкове масло - 20 грам
  • Коньяк - 2 Ст. Ложки (можна не додавати)
  • Вино біле сухе - 0, 5 склянки
  • Сметана або жирні вершки - 2 Ст. Ложки
  • Сіль, чорний перець - - За смаком
  • Петрушка - - За смаком (для прикраси)
  • Гриби нарізані - 2 склянки (підійдуть печериці)
курка під соусом з грибами - фото крок 1
1. Лук почистіть і наріжте дрібними кубиками. У сковороді розтопіть масло, додайте рослинне і обсмажити цибулю до прозорості. Додайте коньяк, стривайте хвилинку, потім влийте вино і кип'ятіть на повільному вогні близько 15 хвилин. Паралельно в іншій сковороді смажте гриби під прочиненими кришкою, нехай з них вийде вся рідина. Як тільки рідина з грибів випарується, додайте шампіньйони в соус, перемішайте, а потім влийте вершки (або сметану). Додати сіль, поперчіть, додайте подрібнену петрушку. Соус готовий!
курка під соусом з грибами - фото крок 2
2. Увімкніть духовку нагріватися на 180 градусів. Кожну грудку розрізати на дві частини, злегка відбийте, приправити сіллю. Приготуйте три мисочки: одну зі збитими яйцями, іншу - з борошном і третю - з сухарями. Обваляйте грудки спочатку в яйці, потім в борошні і сухарях. Викладіть грудки на застелений пергаментом деко і відправляйте в духовку на 15-20 хвилин.
курка під соусом з грибами - фото крок 3
3. Подавайте курочку порційно з зеленим салатом і соусом. Смачного!

Схожі рецепти