Курка під соусом з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Курка під соусом з грибами - дуже насичене і смачна страва, яке просто готується в домашніх умовах. Білий соус чудово доповнює м'ясо з грибами, надаючи страві яскравий аромат і пікантність.
Перед вами - простий рецепт приготування курки під соусом з грибами. Окремо готуємо соус і обсмажуємо грудку. Блюдо виходить дуже красивим і смачним. Хай щастить!
- Куряча грудка - 2 штуки
- Яйця - 2 штуки
- Борошно - 0, 5 склянки
- Панірувальні сухарі - 5-6 Ст. Ложок (якщо є, використовуйте сухарі з кукурудзяних пластівців)
- Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 20 грам
- Коньяк - 2 Ст. Ложки (можна не додавати)
- Вино біле сухе - 0, 5 склянки
- Сметана або жирні вершки - 2 Ст. Ложки
- Сіль, чорний перець - - За смаком
- Петрушка - - За смаком (для прикраси)
- Гриби нарізані - 2 склянки (підійдуть печериці)
1. Лук почистіть і наріжте дрібними кубиками. У сковороді розтопіть масло, додайте рослинне і обсмажити цибулю до прозорості. Додайте коньяк, стривайте хвилинку, потім влийте вино і кип'ятіть на повільному вогні близько 15 хвилин. Паралельно в іншій сковороді смажте гриби під прочиненими кришкою, нехай з них вийде вся рідина. Як тільки рідина з грибів випарується, додайте шампіньйони в соус, перемішайте, а потім влийте вершки (або сметану). Додати сіль, поперчіть, додайте подрібнену петрушку. Соус готовий!
2. Увімкніть духовку нагріватися на 180 градусів. Кожну грудку розрізати на дві частини, злегка відбийте, приправити сіллю. Приготуйте три мисочки: одну зі збитими яйцями, іншу - з борошном і третю - з сухарями. Обваляйте грудки спочатку в яйці, потім в борошні і сухарях. Викладіть грудки на застелений пергаментом деко і відправляйте в духовку на 15-20 хвилин.
3. Подавайте курочку порційно з зеленим салатом і соусом. Смачного!