Рецепт Курка під китайським соусом фото

Курка під китайським соусом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Гриби
Дієтичне харчування , Низькокалорійні , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 1-3
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Це спекотне готується на основі курки з грибами в незвичайному китайському соусі. Результат вас приємно здивує і порадує, особливо, якщо ви любитель азіатської кухні. Готується блюдо близько однієї години.

Опис приготування:

Ця страва дуже популярне у всьому світі. Готується швидко і просто, а за основу береться куряче філе. Соус готується окремо, деякий час настоюється, а потім додається до курки і овочів і вони гасяться в ньому. Гриби шиітаке і каштани привносять особливий смак і аромат страви, а всі інгредієнти в поєднанні створюють справжнє свято смаку! Додайте необхідні спеції і ви отримаєте класичне азіатське блюдо.

  • Куряче філе - 2 штуки
  • Яйце - 1 штук
  • Кукурудзяний крохмаль - 1 Ст. Ложок
  • Бульйон - 1 склянок (або вода)
  • Соєвий соус - 3 Ст. Ложки
  • Азіатські спеції - За смаком
  • Морква - 1 штук
  • Горошок - 50 грам
  • Імбир - 50 грам
  • Часник - 3 зубчиків
  • Гриби шиітаке - 5-7 штук
  • Водні каштани - 3-5 штук
  • Мал - 1 склянок (на гарнір)
курка під китайським соусом - фото крок 1
1. Перед початком приготування вам потрібно підготувати вок (в ідеалі) або сковороду з високими бортами. Крім цього, куряче філе потрібно замаринувати: наріжте м'ясо брусочками (тонкими смужками), викладіть в ємність, залийте яйцем і додайте крохмаль. Перемішайте все кілька разів, щоб всі інгредієнти розподілилися рівномірно.
курка під китайським соусом - фото крок 2
2. В окремій мисці змішайте бульйон (або вода) з крохмалем, соєвим соусом і спеціями. Залиште на 10 хвилин збитий соус.
курка під китайським соусом - фото крок 3
3. Розігрійте вок, додайте трохи рослинного масла і викладіть курку. Смажте на середньому вогні при постійному помішуванні.
курка під китайським соусом - фото крок 4
4. Всі інші інгредієнти (овочі, гриби і т.Д.) наріжте крупно (азіатська кухня"любить" велику нарізку) і відправте до курки, коли вона почне рум'яна.
курка під китайським соусом - фото крок 5
5. Залийте соусом і тушкуйте вже на слабкому вогні близько 15 хвилин.
курка під китайським соусом - фото крок 6
6. Безумовно, таку курочку потрібно подавати з гарніром і ідеально для цього підійде рис. Відваріть його до готовності, подавайте порційно, а зверху викладіть курочку з грибами і щедро полийте соусом.

Схожі рецепти