Курка під китайським соусом
(покроковий рецепт з фото)
Це спекотне готується на основі курки з грибами в незвичайному китайському соусі. Результат вас приємно здивує і порадує, особливо, якщо ви любитель азіатської кухні. Готується блюдо близько однієї години.
Ця страва дуже популярне у всьому світі. Готується швидко і просто, а за основу береться куряче філе. Соус готується окремо, деякий час настоюється, а потім додається до курки і овочів і вони гасяться в ньому. Гриби шиітаке і каштани привносять особливий смак і аромат страви, а всі інгредієнти в поєднанні створюють справжнє свято смаку! Додайте необхідні спеції і ви отримаєте класичне азіатське блюдо.
- Куряче філе - 2 штуки
- Яйце - 1 штук
- Кукурудзяний крохмаль - 1 Ст. Ложок
- Бульйон - 1 склянок (або вода)
- Соєвий соус - 3 Ст. Ложки
- Азіатські спеції - За смаком
- Морква - 1 штук
- Горошок - 50 грам
- Імбир - 50 грам
- Часник - 3 зубчиків
- Гриби шиітаке - 5-7 штук
- Водні каштани - 3-5 штук
- Мал - 1 склянок (на гарнір)
1. Перед початком приготування вам потрібно підготувати вок (в ідеалі) або сковороду з високими бортами. Крім цього, куряче філе потрібно замаринувати: наріжте м'ясо брусочками (тонкими смужками), викладіть в ємність, залийте яйцем і додайте крохмаль. Перемішайте все кілька разів, щоб всі інгредієнти розподілилися рівномірно.
2. В окремій мисці змішайте бульйон (або вода) з крохмалем, соєвим соусом і спеціями. Залиште на 10 хвилин збитий соус.
3. Розігрійте вок, додайте трохи рослинного масла і викладіть курку. Смажте на середньому вогні при постійному помішуванні.
4. Всі інші інгредієнти (овочі, гриби і т.Д.) наріжте крупно (азіатська кухня "любить" велику нарізку) і відправте до курки, коли вона почне рум'яна.
5. Залийте соусом і тушкуйте вже на слабкому вогні близько 15 хвилин.
6. Безумовно, таку курочку потрібно подавати з гарніром і ідеально для цього підійде рис. Відваріть його до готовності, подавайте порційно, а зверху викладіть курочку з грибами і щедро полийте соусом.