Рецепт Курка під соєвим соусом фото

Курка під соєвим соусом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Курка
Дієтичне харчування , Низькокалорійні , Рецепти для схуднення
На обід
Гарячі страви , Соєвий соус
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Оригінальний смак і неповторний аромат - це курка під соєвим соусом в домашніх умовах! Соєвий соус я доповнила анісом, і це перетворило знайомий всім соус в щось зовсім нове! Спробуйте!

Опис приготування:

Рецепт приготування курки під соєвим соусом вам одназначно сподобається. Пташка буде як ніколи ароматної і пряної. При цьому, смак самої птахи не перебивається потужними компонентами маринаду, а тільки лише ще краще підкреслюється. Впевнена, ви цей соус і маринад будете використовувати неодноразово. Вам сподобається!

  • Курка - 800 грам
  • Корінь імбиру - 0.3 штуки (шматочок в діаметрі приблизно 1 см для маринаду, і стільки ж - для соусу)
  • Цибуля зелена - 3 штуки(3 пера)
  • Соєвий соус - 8 Ст. Ложок (половина - в маринад, половина - в соус)
  • Вино червоне сухе - 1 Ст. Ложка
  • Масло оливкове - 1 Ст. Ложка (можна взяти кунжутне, нерафінована лляне або соняшникова олії)
  • Вода - 1 Склянка (можна замінити бульйоном, якщо є)
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Аніс - 5 штук(5 зірочок)
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Перець чилі - 1 штука (або два сушених перцю, або 0.5 ст.Л. Меленого перцю)
  • Обкладинка - 1 штука(1 паличка або 0.5 чайної ложки меленої кориці)
  • Цибуля - 1 штука
курка під соєвим соусом - фото крок 1
1. Курку підготуємо до готування. Помиємо, обсушити, викладаємо на рушник, щоб просушити. Зробимо маринад із соєвого соусу, подрібненого молодого цибулі та імбиру. Замочити в ньому курку на годину-другу.
курка під соєвим соусом - фото крок 2
2. Далі зробимо соус, в якому і будемо запікати курку. По суті, в миску пмеаем всі інгредієнти, які залишилися. Ставимо миску на вогонь, і на дуже маленькому вогні прогріваємо. До кипіння доводити не треба, відразу знімаємо з вогню.
курка під соєвим соусом - фото крок 3
3. Курку поливаємо соусом і запікаємо годину-півтори в розігрітій до 180 градусах духовці. Курку періодично перевертайте і поливайте цим соусом в процесі, щоб вона не залишилася всередині сирої, і просочилася смаком однаково.
курка під соєвим соусом - фото крок 4
4. Готово! Смачно і ситно вийде!

Схожі рецепти