Курка під соєвим соусом
(покроковий рецепт з фото)
Оригінальний смак і неповторний аромат - це курка під соєвим соусом в домашніх умовах! Соєвий соус я доповнила анісом, і це перетворило знайомий всім соус в щось зовсім нове! Спробуйте!
Рецепт приготування курки під соєвим соусом вам одназначно сподобається. Пташка буде як ніколи ароматної і пряної. При цьому, смак самої птахи не перебивається потужними компонентами маринаду, а тільки лише ще краще підкреслюється. Впевнена, ви цей соус і маринад будете використовувати неодноразово. Вам сподобається!
- Курка - 800 грам
- Корінь імбиру - 0.3 штуки (шматочок в діаметрі приблизно 1 см для маринаду, і стільки ж - для соусу)
- Цибуля зелена - 3 штуки(3 пера)
- Соєвий соус - 8 Ст. Ложок (половина - в маринад, половина - в соус)
- Вино червоне сухе - 1 Ст. Ложка
- Масло оливкове - 1 Ст. Ложка (можна взяти кунжутне, нерафінована лляне або соняшникова олії)
- Вода - 1 Склянка (можна замінити бульйоном, якщо є)
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Аніс - 5 штук(5 зірочок)
- Лавровий лист - 2 штуки
- Перець чилі - 1 штука (або два сушених перцю, або 0.5 ст.Л. Меленого перцю)
- Обкладинка - 1 штука(1 паличка або 0.5 чайної ложки меленої кориці)
- Цибуля - 1 штука
1. Курку підготуємо до готування. Помиємо, обсушити, викладаємо на рушник, щоб просушити. Зробимо маринад із соєвого соусу, подрібненого молодого цибулі та імбиру. Замочити в ньому курку на годину-другу.
2. Далі зробимо соус, в якому і будемо запікати курку. По суті, в миску пмеаем всі інгредієнти, які залишилися. Ставимо миску на вогонь, і на дуже маленькому вогні прогріваємо. До кипіння доводити не треба, відразу знімаємо з вогню.
3. Курку поливаємо соусом і запікаємо годину-півтори в розігрітій до 180 градусах духовці. Курку періодично перевертайте і поливайте цим соусом в процесі, щоб вона не залишилася всередині сирої, і просочилася смаком однаково.
4. Готово! Смачно і ситно вийде!