Рецепт Курабье турецьке з начинкою з груш фото

Курабье турецьке з начинкою з груш
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Турецька кухня
Тісто , Дріжджове тісто
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , Для дітей , Десерт
Випічка , Солодке , Тістечко
Кількість порцій: 18-20
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Ці тістечка не схожі на звичне курабье ні за зовнішнім виглядом, ні за складом тіста, адже готуються вони з додаванням дріжджів. В результаті чого, вироби виходять розсипчастими і м'яким одновременно.Советую спробувати!

Опис приготування:

Начинка для цих найніжніших, незвичайно ароматних і смачних тістечок може бути приготовлена ​​з будь-яких фруктів або їх суміші. Для наповнення такої випічки можна також використовувати готове густе варення або повидло. Пробуйте і придумуйте нові варіанти!

  • Груші (невеликого розміру) - 5-6 штук
  • Борошно пшеничне - 250 грам
  • Вершкове масло - 150 грам
  • Цукровий пісок - 150 грам(100 г - в начинку, 50 г - в тісто)
  • Яйця курячі - 1 штука
  • Вода - 50 мілілітрів
  • Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
  • Сіль кухонна - 1/4 чайних ложки
курабье турецьке з начинкою з груш - фото крок 1
При підготовці необхідних продуктів орієнтуйтеся на те, що масло для приготування тіста має бути холодним (але не замороженим), а кількість груш для начинки по вазі має становити близько 800 грам.
курабье турецьке з начинкою з груш - фото крок 2
Почніть з підготовки сухої суміші. Для цього з'єднаєте в глибокій мисці борошно, сіль, 50 грам цукру, ванільний цукор і розпушувач.
курабье турецьке з начинкою з груш - фото крок 3
Сухі дріжджі розчиніть у теплій воді і на час відставте їх в сторону.
курабье турецьке з начинкою з груш - фото крок 4
Холодне масло поріжте кубиками або натріть на тертці і додайте в суху суміш, підготовлену раніше.
курабье турецьке з начинкою з груш - фото крок 5
Руками розітріть масло і сухі компоненти в крихту, додайте яйце і дріжджовий розчин, замісіть м'яке тісто.
курабье турецьке з начинкою з груш - фото крок 6
Вийшло пісочно-дріжджове тісто помістіть в тепле місце на 40-60 хвилин.
курабье турецьке з начинкою з груш - фото крок 7
Поки тісто знаходиться в теплі, займіться приготуванням начинки. Підготовлені груші поріжте на невеликі шматочки і помістіть в каструльку, додайте 100 грам цукру.
курабье турецьке з начинкою з груш - фото крок 8
Проваріть груші протягом декількох хвилин, щоб вони стали злегка прозорими і м'якими.
курабье турецьке з начинкою з груш - фото крок 9
Вийміть шматочки груш з утворився сиропу (його можна використовувати для приготування інших страв) і остудіть.
курабье турецьке з начинкою з груш - фото крок 10
Через вказану кількість часу, тісто злегка збільшиться в об'ємі, стане ще м'якше.
курабье турецьке з начинкою з груш - фото крок 11
Обімніть тісто руками і розкачайте його на робочій поверхні в круглий пласт товщиною 4-5 мм. Склянкою або вирубкою для печива виріжте круглі коржики.
курабье турецьке з начинкою з груш - фото крок 12
На половину кожного кружка викладіть порцію грушевої начинки, накрийте другою половиною і скріпіть краю, злегка натискаючи на них в декількох місцях.
курабье турецьке з начинкою з груш - фото крок 13
Додайте сфорязикні вироби на деку і відправте в розігріту духовку. Випікайте турецьке курабье з начинкою з груш протягом 20-25 хвилин при температурі 180-190 градусів.
курабье турецьке з начинкою з груш - фото крок 14
Вийміть готові тістечка з духовки і дайте їм охолонути. Подавайте до чаю, за бажанням посипавши турецьке курабье цукровою пудрою.

Схожі рецепти