Рецепт Курабье турецьке з начинкою з груш фото

Курабье турецьке з начинкою з груш
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Турецька кухня
Тісто, Дріжджове тісто
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок, Для дітей, Десерт
Випічка, Солодке, Тістечко

Ці тістечка не схожі на звичне курабье ні за зовнішнім виглядом, ні за складом тіста, адже готуються вони з додаванням дріжджів. В результаті чого, вироби виходять розсипчастими і м'яким одновременно.Советую спробувати!

Начинка для цих найніжніших, незвичайно ароматних і смачних тістечок може бути приготовлена ​​з будь-яких фруктів або їх суміші. Для наповнення такої випічки можна також використовувати готове густе варення або повидло. Пробуйте і придумуйте нові варіанти!

  • Груші (невеликого розміру) - 5-6 штук
  • Борошно пшеничне - 250 грам
  • Вершкове масло - 150 грам
  • Цукровий пісок - 150 грам(100 г - в начинку, 50 г - в тісто)
  • Яйця курячі - 1 штука
  • Вода - 50 мілілітрів
  • Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
  • Сіль кухонна - 1/4 чайних ложки
курабье турецьке з начинкою з груш - фото крок 1
При підготовці необхідних продуктів орієнтуйтеся на те, що масло для приготування тіста має бути холодним (але не замороженим), а кількість груш для начинки по вазі має становити близько 800 грам.
курабье турецьке з начинкою з груш - фото крок 2
Почніть з підготовки сухої суміші. Для цього з'єднаєте в глибокій мисці борошно, сіль, 50 грам цукру, ванільний цукор і розпушувач.
курабье турецьке з начинкою з груш - фото крок 3
Сухі дріжджі розчиніть у теплій воді і на час відставте їх в сторону.
курабье турецьке з начинкою з груш - фото крок 4
Холодне масло поріжте кубиками або натріть на тертці і додайте в суху суміш, підготовлену раніше.
курабье турецьке з начинкою з груш - фото крок 5
Руками розітріть масло і сухі компоненти в крихту, додайте яйце і дріжджовий розчин, замісіть м'яке тісто.
курабье турецьке з начинкою з груш - фото крок 6
Вийшло пісочно-дріжджове тісто помістіть в тепле місце на 40-60 хвилин.
курабье турецьке з начинкою з груш - фото крок 7
Поки тісто знаходиться в теплі, займіться приготуванням начинки. Підготовлені груші поріжте на невеликі шматочки і помістіть в каструльку, додайте 100 грам цукру.
курабье турецьке з начинкою з груш - фото крок 8
Проваріть груші протягом декількох хвилин, щоб вони стали злегка прозорими і м'якими.
курабье турецьке з начинкою з груш - фото крок 9
Вийміть шматочки груш з утворився сиропу (його можна використовувати для приготування інших страв) і остудіть.
курабье турецьке з начинкою з груш - фото крок 10
Через вказану кількість часу, тісто злегка збільшиться в об'ємі, стане ще м'якше.
курабье турецьке з начинкою з груш - фото крок 11
Обімніть тісто руками і розкачайте його на робочій поверхні в круглий пласт товщиною 4-5 мм. Склянкою або вирубкою для печива виріжте круглі коржики.
курабье турецьке з начинкою з груш - фото крок 12
На половину кожного кружка викладіть порцію грушевої начинки, накрийте другою половиною і скріпіть краю, злегка натискаючи на них в декількох місцях.
курабье турецьке з начинкою з груш - фото крок 13
Додайте сфорязикні вироби на деку і відправте в розігріту духовку. Випікайте турецьке курабье з начинкою з груш протягом 20-25 хвилин при температурі 180-190 градусів.
курабье турецьке з начинкою з груш - фото крок 14
Вийміть готові тістечка з духовки і дайте їм охолонути. Подавайте до чаю, за бажанням посипавши турецьке курабье цукровою пудрою.

Схожі рецепти