Курабье турецьке з начинкою з груш
(покроковий рецепт з фото)
Ці тістечка не схожі на звичне курабье ні за зовнішнім виглядом, ні за складом тіста, адже готуються вони з додаванням дріжджів. В результаті чого, вироби виходять розсипчастими і м'яким одновременно.Советую спробувати!
Начинка для цих найніжніших, незвичайно ароматних і смачних тістечок може бути приготовлена з будь-яких фруктів або їх суміші. Для наповнення такої випічки можна також використовувати готове густе варення або повидло. Пробуйте і придумуйте нові варіанти!
- Груші (невеликого розміру) - 5-6 штук
- Борошно пшеничне - 250 грам
- Вершкове масло - 150 грам
- Цукровий пісок - 150 грам(100 г - в начинку, 50 г - в тісто)
- Яйця курячі - 1 штука
- Вода - 50 мілілітрів
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль кухонна - 1/4 чайних ложки
При підготовці необхідних продуктів орієнтуйтеся на те, що масло для приготування тіста має бути холодним (але не замороженим), а кількість груш для начинки по вазі має становити близько 800 грам.
Почніть з підготовки сухої суміші. Для цього з'єднаєте в глибокій мисці борошно, сіль, 50 грам цукру, ванільний цукор і розпушувач.
Сухі дріжджі розчиніть у теплій воді і на час відставте їх в сторону.
Холодне масло поріжте кубиками або натріть на тертці і додайте в суху суміш, підготовлену раніше.
Руками розітріть масло і сухі компоненти в крихту, додайте яйце і дріжджовий розчин, замісіть м'яке тісто.
Вийшло пісочно-дріжджове тісто помістіть в тепле місце на 40-60 хвилин.
Поки тісто знаходиться в теплі, займіться приготуванням начинки. Підготовлені груші поріжте на невеликі шматочки і помістіть в каструльку, додайте 100 грам цукру.
Проваріть груші протягом декількох хвилин, щоб вони стали злегка прозорими і м'якими.
Вийміть шматочки груш з утворився сиропу (його можна використовувати для приготування інших страв) і остудіть.
Через вказану кількість часу, тісто злегка збільшиться в об'ємі, стане ще м'якше.
Обімніть тісто руками і розкачайте його на робочій поверхні в круглий пласт товщиною 4-5 мм. Склянкою або вирубкою для печива виріжте круглі коржики.
На половину кожного кружка викладіть порцію грушевої начинки, накрийте другою половиною і скріпіть краю, злегка натискаючи на них в декількох місцях.
Додайте сфорязикні вироби на деку і відправте в розігріту духовку. Випікайте турецьке курабье з начинкою з груш протягом 20-25 хвилин при температурі 180-190 градусів.
Вийміть готові тістечка з духовки і дайте їм охолонути. Подавайте до чаю, за бажанням посипавши турецьке курабье цукровою пудрою.