Турецьке шоколадне курабье
(покроковий рецепт з фото)
Турецьке шоколадне курабье - це печиво, яке на сході роблять як солодким, так і солонуватим. Його подають до чаю. Така випічка виходить ніжною, розсипчастою, хрусткою і дуже шоколадної!
Щоб приготувати це печиво, вам знадобиться какао і борошно вищого гатунку, а також вершкове масло. При бажанні, ви можете замінити його на рослинне або ж маргарин. Морська сіль прекрасно відтіняє смак шоколаду. Тому обов'язково прочитайте цей рецепт, Щоб дізнатися, як приготувати турецьке шоколадне курабье.
- Борошно пшеничне вищого ґатунку - 60 грам
- Какао - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 150 грам
- Вершкове масло - 60 грам
- Куряче яйце - 1 штука
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Сіль морська - 1 Чайна ложка
- Ванільний цукор - За смаком
Дістаньте з холодильника вершкове масло і дайте йому постояти при кімнатній температурі. Розм'якшене вершкове масло помістіть в миску і збийте міксером з цукром. Потім вбийте в миску сире куряче яйце і збийте масу ще раз.
В окремій глибокій мисці з'єднайте всі сухі інгредієнти: борошно, соду, какао і дрібку солі. Ретельно все перемішайте.
Введіть суху суміш інгредієнтів в миску з яєчно-масляною масою. Замісити гладке і м'яке тісто, який мав би прилипати до рук.
Розділіть шматок тіста на вісімнадцять однакових шматочків і скачайте їх в кульки. Застеліть деко пергаментом для запікання і викладіть на нього тісто, злегка пріплюснув його.
Посипте печиво великою морською сіллю. Потім розігрійте духовку до ста вісімдесяти градусів і запікайте в ній печиво десять хвилин. Приємного чаювання!