Рецепт Турецьке мезе фото

Турецьке мезе
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Турецька кухня
Овочі , Бобові , Сочевиця
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 4 г. 40 хв.

Закуска - це турецька закуска. Варіантів існує багато, покажу один зі своїх улюблених. Він простий, не вимагає складних інгредієнтів і виходить дуже смачним!

Опис приготування:

Докладніше, як приготувати турецьке мезе, я розповім нижче. Сочевицю можна використовувати будь-яку, але червона швидше вариться. З такою закускою добре поєднуються коржі або лаваш. Виходить дуже ситно. Беріть на замітку!

  • Сочевиця - 100 грам
  • Морква - 400 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Йогурт - 250 грам(Bez пісочний)
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Сіль - За смаком
  • Чорний перець мелений - За смаком
  • Петрушка - 1/4 пучка
  • Вода - 300 мілілітрів
турецьке мезе - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти. Сочевицю заздалегідь замочіть у воді на 4 годину.
турецьке мезе - фото крок 2
На середньому вогні обсмажте цибулю до золотистого кольору. Додайте терту моркву і помішуючи, смажте ще пару хвилин.
турецьке мезе - фото крок 3
Сочевицю з водою доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь до мінімального і варіть під кришкою 20-30 хвилин.
турецьке мезе - фото крок 4
Йогурт змішайте з подрібненим часником, сіль і poperčite.
турецьке мезе - фото крок 5
На плоске блюдо викладіть смажені овочі з сочевицею.
турецьке мезе - фото крок 6
Зверху полийте йогуртом і прикрасьте зеленню.
турецьке мезе - фото крок 7
Турецьке мезе готове, приємного вам апетиту!

Схожі рецепти