Турецьке мезе
(покроковий рецепт з фото)
Закуска - це турецька закуска. Варіантів існує багато, покажу один зі своїх улюблених. Він простий, не вимагає складних інгредієнтів і виходить дуже смачним!
Докладніше, як приготувати турецьке мезе, я розповім нижче. Сочевицю можна використовувати будь-яку, але червона швидше вариться. З такою закускою добре поєднуються коржі або лаваш. Виходить дуже ситно. Беріть на замітку!
- Сочевиця - 100 грам
- Морква - 400 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Йогурт - 250 грам(Bez пісочний)
- Часник - 2-3 зубчиків
- Сіль - За смаком
- Чорний перець мелений - За смаком
- Петрушка - 1/4 пучка
- Вода - 300 мілілітрів
Підготуйте всі інгредієнти. Сочевицю заздалегідь замочіть у воді на 4 годину.
На середньому вогні обсмажте цибулю до золотистого кольору. Додайте терту моркву і помішуючи, смажте ще пару хвилин.
Сочевицю з водою доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь до мінімального і варіть під кришкою 20-30 хвилин.
Йогурт змішайте з подрібненим часником, сіль і poperčite.
На плоске блюдо викладіть смажені овочі з сочевицею.
Зверху полийте йогуртом і прикрасьте зеленню.
Турецьке мезе готове, приємного вам апетиту!