Турецьке тістечко
(покроковий рецепт з фото)
Індичка, як і багато країн, славиться своєю неперевершеною випічкою і десертами. Існує стільки варіацій, але я вам розповім про свій улюблений рецепті.
Дуже часто в турецьку випічку кладуть горіхи: мигдаль, волоські, fistashki, пекан, а також сухофрукти: інжир, Коран, фініки. Основу цього пирога, які перетвориться в порційні тістечка, робиться з пісочного тіста, а зверху викладається лимонна начинка. Прикрасьте остиглі тістечка цукровою пудрою і подавайте з чашкою чаю або кави.
- Вершкове масло - 250 грам
- Цукровий пісок - 2 склянки(0, 5 ст. - для тіста, 1, 5 ст. - для начинки)
- Борошно - 2 склянки
- Сіль - 1 щіпка
- Яйця - 4 штуки
- Лимон - 4 штуки
- Борошно - 2/3 склянки
- Цукрова пудра - 0, 5 склянки
1
У чашу міксера викладіть м'яке вершкове масло, додайте цукровий пісок і збивайте до утворення світлої маси.
2
У миску з маслом просійте борошно і сіль, замісіть тісто.
3
Сформуйте з тіста кулю, розкачайте його в пласт і викладіть у форму для випічки або на деко.
4
Надішліть тісто на 15-20 хвилин в розігрітий до 180 градусів духовку.
5
Приготовим начинку. За допомогою міксера збийте яйця з цукром. Вимийте лимони, зніміть цедру і вичавіть 2/3 склянки соку.
6
Додайте сік і цедру до яєць, введіть борошно і перемішайте.
7
Вилийте начинку на тісто і відправте в розігріту духову шафу на півгодини, потім дістаньте пиріг і прикрасьте його цукровою пудрою.
8
Залиште пиріг для охолодження і наріжте шматочками, потім подавайте до столу.