Домашнє курабье
(покроковий рецепт з фото)
Напевно ви не раз бачили, як в кондитерських продають пісочне печиво, в центрі якого є сухофрукт або трохи варення. Воно називається курабье. Такий десерт дуже популярний у Франції.
Якщо вам цікаво, як приготувати домашнє курабье, то просто прочитайте цей рецепт. Таке печиво обов'язково буде вам до смаку. Звичайно, це частування можна купити в магазині, але ж краще і смачніше зробити його самостійно. Тоді ви точно будете знати, що в складі немає нічого шкідливого.
- Борошно пшеничне - 2 склянки
- Вершкове масло - 300 грам
- Цукрова пудра - 150 грам
- Ванільний цукор - 15 грам
- Білок яєчний - 3 штуки
- Варення - 50 грам
Дістаньте вершкове масло з холодильника, щоб воно розтануло і стало м'яким. Потім помістіть його в миску або каструльку. Додайте до масла цукор і ваніль. Гарненько розітріть всі інгредієнти до однорідності.
Потім просійте через сито борошно, щоб та наситилася киснем. Тоді випічка вийде розсипчастою і ніжною. Додайте борошно в каструльку і замісіть тісто.
Візьміть курячі охолоджені білки і збийте їх міксером на великій потужності до міцних піків. Щоб білки краще збивалися, ви можете додати в них дрібку солі або ж пару крапель лимонного соку. Введіть якомога обережніше збиті білки в тісто.
Перекладіть масу в пакет з кондитерської насадкою або в спеціальний кондитерський шприц. Маса повинна бути кімнатної температури, так як холодну пісочне тісто занадто тверде.
Застеліть деко пекарської папером. Отсадіте на нього тісто у вигляді квіточок. Дотримуйтеся вимог між печивом відстані, так як при випічці тісто збільшиться в розмірах. У центр кожного печива покладіть трошки повидла. Випікайте печиво при температурі двісті градусів сорок хвилин.