Курабье по ГОСТу
(покроковий рецепт з фото)
Печеньки для сім'ї - відомий спосіб порадувати домашніх! Сьогодні будемо згадувати класичний рецепт, як приготувати Курабье по ГОСТу. Дуже приємний десерт! Згадайте своє дитинство!
Якість Курабье, як і всього іншого, природно, залежить від входять до складу інгредієнтів. Щоб печиво вийшло смачним, ніжним і взагалі, таким, яким воно повинно бути за рецептурою, потрібно покласти вершкове масло з високим вмістом жиру, виключно натурального зразка. Курабье готувати не так вже й складно. Але потрібно дотримати пропорції і температурний режим.
- Борошно пшеничне - 200 грам
- Вершкове масло - 120 грам
- Яйця - 1 штука
- Цукор - 50 грам
- Варення - 2-3 Ст. Ложок
- Крохмаль - 1 Чайна ложка
- Ванілін - 1 штука
Нам знадобиться вершкове масло. Ми залишаємо його при кімнатній температурі, щоб розм'якшилося. Збиваємо вершкове масло з цукром і яйцем. Додаємо ванілін і борошно, просіяне через сито. Замішуємо м'яке тісто.
Для випікання необхідний кондитерський мішок. Вручну сформувати такі печеньки вам не вдасться. Візьміть зірчасті насадку. Постеліть на деко пергаментний папір. Видавіть кондитерським мішком невеликого розміру печива. В середині кожного зробіть пальцем поглиблення. Воно може бути більше і трохи менше, в залежності від того, скільки ви будете класти варення.
Беремо джем, або густе однорідне варення. Якщо воно рідкувато, додайте чайну ложку крохмалю на 3 ст. Ложки варення. Тоді начинка буде тримати форму і не витече. Ложечкою викладаємо в поглиблення печива. Ставимо випікати в духовку при температурі 200 градусів на 15 хвилин.
Коли печиво зарум'яниться, можна витягувати. Накрийте випічку рушником, можна трохи вологим, щоб не пристала начинка. Подавайте з чаєм, кавою та іншими напоями. Смачного!