Кримське «курабье» на маслі
(покроковий рецепт з фото)
На цей раз хочу пригостити вас кримської традиційної солодкістю - хурабіе, масляним печивом. Кажуть, що жодна татарська весілля в Криму не проходить без курабье - ніжного і розсипчастого печива.
Зазвичай курабье готується на топленому маслі, яке надає печінкою особливий горіховий присмак. Але і при його відсутності вершкове масло хорошої якості допоможе вам спекти смачну солодкість. Печиво може випікатися різної форми: ромбами, круглими, у вигляді півмісяця або квітки, складеного з ромбів. Ось рецепт, як приготувати "кримське Курабье" на маслі.
- Вершкове масло 82% - 200 грам (розм'якшене)
- Цукрова пудра - 165 грам
- Жовток курячий - 1 штука
- Борошно - 300 грам
Підготуйте необхідні продукти. Пудру і борошно просійте.
Вершкове масло з'єднайте з цукровою пудрою і збийте до однорідної маси. Потім додайте жовток, збийте.
Додайте борошно, швидко замісіть м'яке тісто. Загорніть його в харчову плівку і помістіть в холодильник на 1 час.
На робочій поверхні (силіконовому килимку або пергаменті) розкачайте тісто в пласт товщиною 0, 5 см. За допомогою вилки зробіть по всій поверхні рівні неглибокі борозенки. Розріжте тісто на рівні смужки, а потім на рівні ромби.
Ножем акуратно піддягайте заготовки і викладайте на деко. Дійте швидко, т.К. Тісто швидко розм'якшується.
Ромби можна з'єднати у вигляді таких кольорів. Поставте заготовки в розігріту до 180 ºС духовку на 10-12 хвилин. Орієнтуйтеся по своїй духовці. Печиво повинне залишитися світлим.
Готове печиво остудіть пару хвилин на деку, потім зніміть і посипте цукровою пудрою. Смачного!